Ung vd leder Årets företag i Mölndal mot nya framgångar

Familjen Lindgren blir Årets företagare i Mölndal 2021. Familjen driver bland annat förpackningsföretaget Apak som haft en rekordbra inledning på året.

ANNONS

Företagarorganisationen Företagarna i Mölndal åkte på torsdagen ut till Apaks lokaler på Jolengatan för att överraska Årets företagare.

– Det här var fantastiskt roligt, sa vd:n Evelina Lindgren efter att hon fått motta en statyett, blommor och ett inramat diplom av Karolina Flink Berndtsson och Ajdan Hasic från Företagarna.

50 år med familjen Lindgren

Apak är ett förpackningsföretag som funnits sedan 1917. I början av 70-talet kom familjen Lindgren in i bilden. Nuvarande vd:n Evelina Lindgrens pappa Åke och farfar Rolf har tidigare varit nyckelpersoner i Apak.

LÄS MER:Sara Serray säljer Wellibites – och visar upp bolaget i SVT:s Draknästet

Evelina Lindgren, 36, har varit anställd i företaget sedan 2007. Hon har både jobbat i receptionen, på lagret och varit affärsområdeschef innan hon tillträdde som vd 2015.

– Jag kände tidigt att jag nån gång ville jobba i företaget. Men kanske inte så tidigt som det blev, säger hon.

Redan första året som vd blev Evelina framröstad som ”Årets unga VD” i Sverige, och 2019 fick hon motta utmärkelsen ”EY Entrepreneur Of The Year” i Västra Götaland.

– Jag drivs av mitt intresse för hållbarhet och innovation. Viljan att hitta unika lösningar till kundernas olika önskemål, säger Evelina Lindgren som en förklaring till framgångarna.

LÄS MER:Flera företag vill bygga i Lindome: ”Det är jättebra”

Är det din stora styrka som entreprenör, att ha det där drivet framåt?

– Ja, jag har drivet, energin och förmågan att samla alla mot ett gemensamt mål. Och så är jag positiv. Allt blir en miljon gånger lättare om man är det.

Evelina Lindgren är uppvuxen i Alafors i Ale kommun och hennes två syskon Joel och Andrea jobbar också inom koncernen, som består av tre bolag.

Alla typer av emballage

Apak med 65 anställda har sina kunder främst inom Sverige och några av dessa är Volvo, Scania och SKF.

– Jag brukar säga att vi paketerar allt från bilkarosser till mat, säger Evelina lite skämtsamt om sortimentet och utvecklar sedan resonemanget:

LÄS MER:Mölndal är Årets superkommun 2021

– Vi jobbar med alla typer av emballage. De flesta företag med en vara som ska packas, skickas eller lagras behöver någon gång produkter från oss. Oavsett om det handlar om wellpapplådor, pallhuvar eller rostskydd.

Bästa året någonsin

Efter en trög tid under de första månaderna av coronapandemin har det vänt uppåt för Apak under första halvan av 2021.

– Det blev vårt bästa första halvår någonsin. Vi har omsatt 540 miljoner som mest på ett år och det kommer vi förhoppningsvis att slå i år, säger Evelina Lindgren.

Familjen Lindgren blir alltså Årets företagare i Mölndal och går därmed vidare till regionfinalen i Västra Götaland.

Går Apak vidare till riksfinal så avgörs den i Blå hallen i Stockholm i oktober. Där kommer utmärkelsen ”Årets företagare i Sverige” att delas ut.

Årets företag 2021

Företagarorganisationen Företagarna har utsett Familjen Lindgren, aPak AB till Årets Företagare i Mölndal 2021. Det är Evelina Lindgren som är vd i bolaget, som företräder familjen i priset, men eftersom familjen äger, har hela familjen utsetts.

Utdrag ur motiveringen till utmärkelsen:

”Med över 100-åriga anor utmärker sig årets vinnare med ett genuint driv och fokus och går helhjärtat från ord till handling, oavsett om det gäller hållbarhet, lönsamhet eller produktutbud”.

De nominerade företagen i Mölndal 2021 var förutom apak även: Lars-Berno Fredriksson, Kent Lennartsson, Kvaser AB samt Patrik Bagger och Håkan Söderlund, IdeoConcept AB

ANNONS