Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Växthusets skola i Mölndal blir Innovitaskolan

Växthuset har nu ändrat namn och blivit Innovitaskolan. På skolgården samlades hundratals barn när elevrådet klippte invigningsbandet och med tre nya ledord ska skolan förnyas.

Flera lärare och pedagoger kämpar för att få barnen att stå i stor halvring på skolgården. Hög musik spelas ur högtalare och barnen dansar populära danser som blivit kända genom sociala medier. En och annan pedagog stämmer in i olika danser innan skolans nya rektor, Katarina Särnholm, bryter igenom musiken med en mikrofon.

– Nu inviger vi Innovitaskolan, är ni taggade?

Bifallet är högljutt och en nedräkning där 300 barn deltar startar.

– 10, 9, 8.

Elevrådet tar fram sina saxar.

– 5, 4, 3.

En man lyfter en trumpet mot munnen.

– 3, 2, 1.

Jublet och applåderna överröstar fanfaren och flera elever ger sig ut på skolgården och startar en dansuppvisning för resten av skolan. Glass delas ut och efter tio minuter skingras eleverna och går in. Kvar på skolgården står Ludwig Höglind och Alexia Casas Prieto som båda går i årskurs sex.

– Det var väldigt roligt att se att alla var med och hejade när de dansade och att alla klappade tillsammans, säger Ludwig Höglind som tyckte att eleverna var modiga.

LÄS MER: Från Åby till Toltorp – här låg Mölndals första skolor

– Inte minst med tanke på att de dansade framför 300 personer, säger Alexia Casas Prieto.

Tre ord leder vägen

Bakom Innovitaskolan står företaget Pysslingen förskolor och skolor. Växthuset är inte den enda skolan inom företaget som byter namn till Innovitaskolan och i den nya satsningen är tanken att stärka samarbetet skolorna emellan.

– Det är nystart så vi påbörjar detta och fortsätter att skolutveckla, säger rektorn Katarina Särnholm.

Framöver kommer skolan att arbeta med tre ledord som ska profilera skolan.

LÄS MER: Gymnasieelever erbjuds vaccin i skolan

– På sikt kommer eleverna lära sig mer om ledorden som vi jobbar med, balance, innovate och explorer och det är profileringen vi vill jobba med. Jag har uppfattat det som att balance handlar om välmående och att hitta balansen i livet, explorer handlar mer om det utforskande sättet att få barnen att vilja upptäcka och innovate handlar om innovation, att tänka nytt och försöka stimulera barnen till det.

Ny lekplats

En direkt nyhet på skolan är att den fått en ny lekplats och i vissa korridorer har det satts upp gå-banor för att uppmana eleverna till rörelse. Under invigningsdagen användes några ledord under lektionerna.

LÄS MER: Nya fall av corona på Fässbergsskolan – hel klass skickades hem

– Vi gjorde en karta och då var det explorer vi pratade om. Och så skulle vi prata om olika grupper vi är med i. Jag idrottar till exempel och då är det en grupp, säger säger Alexia Casas Prieto.

– Det är kul att skolan har ett nytt namn och de här orden också, det är lite nytt men inte så mycket, säger Ludwig Höglind.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.