Vägarbete på E6 – så påverkas Mölndalstrafiken

Nu till helgen kommer flera körfält att stängas av mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet. Anledningen är ett vägarbete och trafiken från och till Mölndal påverkas.

ANNONS
|

Från och med den 30 september till den 3 oktober kommer flera körfält mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet att stängas av. Mitträcket ska nämligen förstärkas.

Från den 30 september klockan 19.00 till den 3 oktober klockan 06.00 kommer flera körfält mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet stängas av.
Från den 30 september klockan 19.00 till den 3 oktober klockan 06.00 kommer flera körfält mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet stängas av. Bild: Trafik Göteborg

Trafiken i båda riktningar påverkas

Trafiken i både södergående och norrgående riktning påverkas. I södergående riktning, mot Mölndal, stänger man av ett av tre körfält. Detta kommer också att påverka bilister som ska köra ut på väg 40.

– Ska man in till stan kanske det är smidigast att åka via Söderleden eller att man åker som man gjorde förr på Mölndalsvägen. Men allt beror på var man ska, säger Magnus Vennersten, kommunikationsansvarig på Trafik Göteborg, och fortsätter:

– Det jag tycker är viktigast är att man reflekterar över hur man reser. Kan man resa på något annat sätt, till exempel kollektivt, är det smart.

ANNONS

Räkna med 15 minuter längre restid

I norrgående riktning stängs två av tre körfält av. Trafik Göteborg menar att bilister kan behöva räkna med 15 minuter längre restid. De uppmanar alla trafikanter att använda appen Trafik.nu.

– Det brukar att vara som mest trafik mitt på dagen. Man får räkna med att det tar en kvart längre och vi brukar uppmana till att man är ute i god tid, säger Magnus Vennersten.

LÄS MER:Elever på Lackarebäcksskolan fick krisberedskapsmat – åt upp allt: ”Det var jättegott”

LÄS MER:Klassiska poängpromenaden Gåsajakten i bilder: ”Tradition i 63 år”

LÄS MER:Mannen som körde på en kvinna vid Franks gatukök i Lindome döms – hon får inget skadestånd

ANNONS