Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Emma Hellström

Vägrade lämna över pingisracket – tog stryptag

En kille tog stryptag på en annan kille i samband med att det spelades bordtennis på Fagareds ungdomshem. Nu döms han för misshandel.

ANNONS

Den dömde killen spelade bordtennis med en anställd på ungdomshemmet när en annan kille kom fram och ville vara med. Enligt gällande regler för spelet på boendet ansåg den nytillkomna killen att det var hans tur att spela men den dömde vägrade att lämna ifrån sig sitt racket.

I polisförhör berättade den nytillkomna killen att de kom överens om att han skulle få möta vinnaren, men när den dömde förlorade vägrade han att ge upp sin plats. Killen stod på sig och sa att "x faktiskt förlorat" och då tog den dömde strypgrepp på honom samtidigt som han skrek: "jag ska spela, du får inte spela".

Den dömde menar däremot att den andra killen brukar bråka med alla och att han förstörde spelet genom att kasta pingisnätet i golvet, varpå den dömde blev arg och puttade killen och bråket var igång. I polisförhör nekar han till att tagit stryptag på killen.

Den anställda på ungdomshemmet bekräftar att den dömde tog strypgrepp och uttalade hot, medan den andra killen inte gjorde något tillbaka.

Killen uppger att han var rädd under händelsen – fick ont i halsen, svårt att andas och att det blev rivmärken på halsen. Journalanteckningarna från en sjuksköterska på boendet bekräftar skadorna av stryptaget.

Händelsen inträffade strax innan jul och domen kom i förra veckan.

Göteborgs tingsrätt dömer killen med pingisracket för misshandel, med fortsatt ungdomsvård som påföljd. Tingsrätten menar också att han ska betala 10 000 kronor plus ränta i skadestånd, eftersom den andra killen utsatts för allvarlig kränkning då misshandeln ägt rum på den plats där han bor och ska känna sig fredad.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS