Välkände tjuven från Coop i Kållered får sin dom: ”Tar samma runda”

Mannen kommer ofta till Stora Coop i Kållered. För att sno varor. Till slut fick butiken nog och anmälde honom. Nu får han sin dom.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Han är inne nästan varje dag och tar samma runda och samma varor. Blir han stoppad så släpper han grejerna och går. Onsdag till fredag denna veckan vet jag att han varit inne i butiken. Jag har stoppat honom fredag och lördag samt i dag. I fredags och lördags lämnade han ifrån sig varorna och gick. Det anmäldes inte, säger en butiksanställd i förhör.

Gick rakt igenom kassorna

Det var en söndagskväll i september som mannen, precis som vanligt, stegade in på Stora Coop i Kållered. Han tog en plastpåse och plockade på sig varor för 457 kronor, bland annat baguetter, värmeljus, skinka, ost och mimosasallad.

Efter att ha greppat ett sexpack med öl gick mannen rakt igenom kassorna för att gripas utanför butiken av en vakt. Mannen, en Lindomebo i 50-årsåldern, erkände omedelbart att han försökt stjäla varorna.

”Det var inget avancerat”

Polisen kallades till matbutiken där förhör genomfördes.

Polisen: Om du hade velat, hade du haft råd att betala för varorna då?

– Nej, jag skulle inte betala även om jag hade kunnat, säger mannen i förhör.

Varför tog du varorna?

– Jag skulle ta lite vatten och lite till magen. Det var inget avancerat och äta.

Han dömdes i april i år till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot. Nu döms han i Göteborgs tingsrätt för ringa stöld till 40 dagsböter à 50 kronor.

LÄS MER:Välkänd tjuv gripen på Coop i Kållered: ”Tar samma runda varje dag”

LÄS MER:Kräfttjuven från Lindome får sin dom: ”Hade fått för mig att jag betalat dem i fiskkassan”

LÄS MER:Man från Mölndal gick ut med en elcykel från Bauhaus – betalade för en matlåda

ANNONS