Västtrafik glömde Hällesåker – för andra gången på ett år

När Beathe Walls son skulle ta sig hem med lokaltrafiken gick det plötsligt inte. Nu visar det sig att Västtrafik begått en miss snarlik den för ett år sedan då beställningsbussarna försvann.
– Vi fick sätta oss i bilen och åka och hämta sonen, säger Hällesåkersbon Beathe Wall som blivit drabbad förr.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var för en dryg vecka sedan som förvirringen uppstod. De beställningsbussar som normalt ska kunna gå att boka när de ordinarie turerna slutat gå fanns plötsligt inte längre med i Västtrafiks app.

– Helt plötsligt när min son skulle åka hem så gick det inte. Turerna fanns inte ens kvar i tabellen, och det stod ingenting på deras hemsida. Och svaret jag fick när jag ringde var att de var bortplockade. Men om det är så att de tar bort turer så måste de ju informera oss som bor härute, säger Beathe Wall som när hon var i kontakt med Mölndals-Posten första gången ställde sig väldigt undrande.

Borta ur tabellen

Hon förklarar att tabellen har förändrats sedan den 12 december, och att det är i sin ordning. Efter de tider då de ordinarie linjerna slutar gå ska det fortfarande gå att åka vissa resor om man beställer en timma innan. De turerna har funnits med i tabellen, men var nu plötsligt borta.

– Det här är ju viktigt, det bor folk som jobbar här ute – och även ungdomar måste ju kunna ta sig hit och hem. Sista ordinarie turen på lördagar går 18.37. Därefter går det ingen buss förrän på söndagsmorgonen, så då får man boka om man vill åka. När det väl fungerar är det bra förbindelser, men nu går det ju inte ens att boka, säger Beathe Wall.

LÄS MER:Mölndalsrevyn skjuts upp på grund av pandemiläget: ”Jävligt osäkert nu”

När Mölndals-Posten kontaktar Västtrafik första gången är det även där oklart vad som har hänt.

– Jag kan inte se att det är gjort några andra ändringar än den som rör linje 767, säger Kristian Lanz som är presskommunikatör.

Han ber dock att få återkomma, men även under de två följande samtalen blir det lite oklart om vad som egentligen är problemet.

Under tiden stiger frustrationen ute i Hällesåker.

– Det är ju ganska många som berörs. Och vissa vägar här ute har varken gatubelysning eller cykelbanor. Det hände en liknande sak förra året, och då fick vi till slut höra att det var den mänskliga faktorn som låg bakom, säger Beathe Wall.

Svårt att lokalisera problemet

Ytterligare ett par dagar senare blir det ett nytt samtal med Västtrafik, och nu har de gått till botten med problemet.

– Det är faktiskt mystiskt det som skett. Det verkar som att de här turerna har fallit bort när de skulle laddas in i tabellen. Därför har de inte gått att hitta när man söker i appen, och det var också därför det var så svårt att lokalisera problemet, berättar Kristian Lanz.

Och därmed har turerna inte heller gått att boka.

– Det är den mänskliga faktorn som har felat när tabellen ska läsas in. De här turerna är inte borttagna utan ska gå att boka. Vi ber såklart jättemycket om ursäkt till våra resenärer i Hällesåker som drabbats.

Är problemet åtgärdat nu?

– Nej tyvärr, inte än. Men vi jobbar på det, säger Kristian Lanz.

LÄS MER:Fullt hus när Fässbergs kyrka hade julkonsert

Nästan komiskt

När Beathe Wall får höra om vad som var problemet tycker hon att det är märkligt. Det är på veckan ett år sedan ett väldigt snarlikt problem uppstod där bussturer försvann från Hällesåker, och nu händer det igen.

– Alltså en gång är väl kanske okej, men två gånger på ett år? Det är nästan komiskt. Och dessutom när det första svaret jag fick var att de tagit bort turerna. Det är ju ingen logik alls.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS