Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Vedugnsbakad pizza ska locka deltagare till Svenska kyrkans kurs i Mölndal

Fässbergs församling tar till ett oväntat grepp för att locka deltagare till en kurs om livets stora frågor. På tisdag kväll bjuder kyrkan på vedugnsbakad pizza på Mölndals torg.

Idén kommer från Martin Lokrantz, präst i Fässbergs församling, som själv köpte en vedugn förra året och nu lärt sig att baka napolitanska pizzor från grunden.

– Jag tänkte att vad kan vara ett roligt och lekfullt sätt att få folk att bli intresserade. En god pizzabit är alltid uppskattat, det ger goda förutsättningar för att människor ska få en positiv upplevelse, säger han.

På tisdag kväll kommer Martin Lokrantz och hans kollegor att sätta upp ett tält på torget och ta dit en vedugn. De planerar att baka 100 pizzor och dela ut 400 pizzabitar till förbipasserande Mölndalsbor.

Martin Lokrantz har förberett sig genom att träna på storbak av pizza för sina kollegor. Ugnens höga temperatur gör det också fort att få klart dem, förklarar han.

LÄS MER: Första fysiska högmässan: ”Det är helt fantastiskt”

Vill möta människor där de är

Martin Lokrantz säger att kyrkan vill bidra till det goda samhället genom arrangemanget men han hoppas också att människor stannar och pratar och får information om en kurs som kyrkan arrangerar.

– Vi vill vi möta människor där de är för att göra det lite lättare att komma till oss i kyrkan, är man nyfiken på att prata med oss så kan man göra det.

LÄS MER: Tyst retreat i Fågelbergskyrkan: ”När jag är i tystnad hör och ser jag mig själv”

Kvällskursen, som kallas Alpha, riktar sig till alla som är intresserade av livets stora frågor och alla ska känna att de kan delta utan koppling till kristen tro, säger Martin Lokrantz.

– Ateister är särskilt välkomna. Kursen bygger på deltagarnas tankar och funderingar och man får komma fram till sina egna slutsatser.

LÄS MER: Kyrkan skräddarsyr minikonserter – publiken bestämmer låtarna

Ska kännas bekvämt

Det är andra gången som Fässbergs församling arrangerar Alpha-kursen, ett koncept som används inom många församlingar. Varje tillfälle hålls en föreläsning av någon inom kyrkans Alpha-team och därefter har deltagarna ett fritt samtal.

Enligt Martin Lokrantz handlar de om grundläggande frågor utifrån kristen tro som ”Hur ska jag kunna tro?” eller ”Vad betyder Jesus för oss i dag?”. Han betonar att kyrkan vill ha låga trösklar och att de som deltar ska kunna känna sig bekväma med att säga vad de tycker och tänker.

– Det är viktigt med frihet och deltagarna förväntas inte vara troende, man ska kunna säga att ”det var det dummaste jag hört”. De flesta som gått kursen blir nöjda och man får en ny gemenskap.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.