Veteranpoolen växer stort efter tuff tid under pandemin

Efter en tuff tid med restriktioner och minskade uppdrag växer nu Veteranpoolen kraftigt. I Mölndal behöver bemanningsföretaget rekrytera 100 nya personer för att möta den stora efterfrågan.

ANNONS
|

– Äntligen! Nu ser vi en jätteökning i inkommande uppdrag, säger Fredrik Linnér, som driver Veteranpoolen i Mölndal, Partille och Härryda.

Många svenskar har passat på att renovera och köpa hantverkstjänster under pandemin, vilket bland annat syns tydligt när det gäller utbetalningar av rotbidrag. I Mölndal betalade Skatteverket ut 84 miljoner kronor under 2020, en ökning med åtta procent jämfört med 2019.

Men Veteranpoolen hade inte lika stora möjligheter att dra fördel av renoveringsboomen som andra företag i branschen.

– Vi har ganska många anställda över 70 år som inte kunde ta uppdrag. Vi fick också färre uppdrag eftersom många av våra kunder är äldre, säger Gustav Jakobsson, marknadsansvarig på Veteranpoolen.

ANNONS

Trenden har vänt

Framför allt minskade uppdragen inomhus, som exempelvis städning och fönsterputs medan trädgårds- och snickeriarbete utomhus fortfarande var efterfrågat.

– Tjänsterna inomhus blev väldigt påverkade under ett antal månader, men där börjar vi komma tillbaka till samma nivå som innan pandemin.

LÄS MER:Allt fler använder rotavdrag – pandemin satte fart på renoveringarna

I Mölndal öppnade Veteranpoolen ett nytt kontor precis innan pandemin tog fart och därmed blev starten inte som förväntat.

– Det var tufft och vi kom inte upp i prognoserna vi satt, även om det inte blev så illa som vi befarade, säger Fredrik Linnér.

Nu då många är vaccinerade och restriktioner släppts har trenden vänt och efterfrågan på bemanningsföretagets tjänster är större än någonsin.

– Sedan i mars har vi haft en stor ökning av uppdrag, både från privatkunder och företag. Det gäller generellt i hela Sverige, säger Fredrik Linnér.

”Är väldigt uppskattade”

Idag har Veteranpoolen i Mölndal, Partille och Härryda 200 anställda pensionärer. Nu räknar Fredrik Linnér med att behöva anställa ytterligare 100 veteraner och rekryteringen pågår för fullt. Många jobb innebär att utföra olika tjänster hos privatkunder. Men även företag som behöver extra hjälp har blivit fler.

– Vi tycker alltid att vi har för lite veteraner. De är väldigt uppskattade eftersom det handlar om erfarna, kompetenta människor som verkligen vill jobba.

LÄS MER:Fler vågar sig ut efter vaccinering – så är läget för kommunens handlare

Pensionärerna väljer själva hur mycket de vill arbeta och vilken typ av uppdrag de är intresserade av.

– 90 procent av våra veteraner vill jobba på grund av den sociala biten. Det kan bli ett lite abrupt slut om man har jobbat i 35-40 år.

Mölndalsbon Lasse Ljunggren har varit anställd av Veteranpoolen sedan han blev pensionär för tre år sedan. Lasse hade uppdrag även under pandemin men han märker tydligt att det blivit ökat tryck den senaste tiden. Oftast brukar Lasse Ljunggren jobba två–tre dagar under sommaren men nu blir det snarare fyra–fem dagar i veckan.

– Det är hårt tryck, nu får man tacka nej ibland.

Vill helst jobba ute

Under sitt yrkesliv arbetade Lasse Ljunggren som badmästare på Åbybadet och vaktmästare i Stadshuset men nu vill han helst vara ute och jobba med trädgårdsarbete. Kunderna är ofta äldre personer som inte längre orkar sköta sin trädgård.

LÄS MER:Petter Stordalens utspel: ”Nu är den jävla pandemin över”

– De är så tacksamma när man kommer, man får väldigt bra respons.

Att leva enbart pensionärsliv är Lasse Ljunggren inte intresserad av.

– Det är skönt att hålla igång kroppen och så länge jag orkar är det kul att jobba.

Veteranpoolen

Startade 2007 och har idag 49 kontor i hela landet.

Veteranpoolen anställer ålders- och avtalspensionärer och har 8000 aktiva medarbetare.

Företaget erbjuder en rad tjänster, exempelvis städning, fönsterputsning, hantverksarbete, trädgårdsarbete och barnpassning.

500 000 svenskar kombinerar idag arbete och pension.

Källa: Veteranpoolen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS