Fredrik Hofflander om satsningen på en tjockare papperstidning.
Fredrik Hofflander om satsningen på en tjockare papperstidning.

Vi har lyssnat på läsarna – nu ska Mölndals-Postens papperstidning bli tjockare och bättre

Vi har satsat enormt mycket på digital utveckling. Men när papperstidningsläsarna slår larm så är det klart att vi lyssnar – och agerar.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Tjockare än någonsin! Nej, jag pratar inte om mina egna medelåldersproblem utan om Mölndals-Postens papperstidning.

För det är precis ditåt vi strävar just nu, från och med i dag. Ni som har hängt med det senaste året vet att jag har pratat massor om vår nya sajt, våra nya appar – och såklart våra nya e-tidningar som kommer till er inte bara på torsdagar utan också tisdagar och lördagar.

LÄS MER:Mötesplats Fässberg måste räddas – och politikerna måste ta ansvar

Det fortsätter jag gärna att göra. Men mitt i allt snack om det nya har ni läsare påmint oss ganska strängt om att vi faktiskt inte får glömma er som föredrar den prasslande papperstidningen.

ANNONS

Betydelsefulla läsare

Ni är väldigt många och precis lika betydelsefulla för Mölndals-Posten som våra mest superdigitala läsare. Flera av er har hört av er till mig och påtalat att den gamla klassiska torsdagstidningen känns tunnare än förut. Eftersom en bra lokal nyhetstidning är absolut ingenting utan sina läsare så är det klart att vi lyssnar!

Därför har vi funderat ett varv till på hur vi levererar ut vår lokala journalistik till er. Är det rimligt att en ganska stor del av våra bilder och texter landar enbart i e-tidningar och därmed aldrig når de renodlade pappersläsarnas ögon?

LÄS MER:Kramar och handslag kommer tillbaka – men inte att gå till jobbet småsjuk

Nej. Klart att vi vill att ni läsare ska få välja själva hur ni konsumerar Mölndals-Posten. Vill du ha snabba uppdateringar i fickformat, pushnotiser som tipsar om akuta händelser och bra läsning? Då är vår nyhetsapp rätt val för dig. Den som vill läsa oss på skärm men samtidigt gillar tidningsformatets överblick siktar såklart in sig på våra e-tidningar. Föredrar du lokala nyheter ihop ned trycksvärta och fysisk bläddring? Då vill vi ge dig allt du behöver i papperstidningen varje torsdag.

60 späckade sidor

Från och med den här veckan kommer vår papperstidning bestå av inte bara sina egna artiklar utan också det mesta och bästa från e-tidningarna. Allt för att så många som möjligt av våra läsare ska få läsa så mycket som möjligt av vår journalistik – som vi faktiskt är väldigt stolta över.

LÄS MER:Döden drabbar oss alla – men vissa alldeles för tidigt

Just den här veckan erbjuder vi hela 60 sidor tidning att bläddra i. Ett alldeles extra maffigt format, bara för att visa att vi menar allvar.

Men var så säkra – detta är ingen engångssatsning. Mölndals-Posten ska fortsätta vara tjockare än någonsin. Varje vecka! Gillar du tanken? Då föreslår jag att du tecknar en prenumeration. Just nu finns ett extra fint erbjudande för dig som vill njuta av prassel vid frukostbordet varje torsdag. Välkommen att hänga med oss på resan!

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS