Vittne på sparkcykel såg bil i Lindome vingla fram och tillbaka – krockade

Bilfärden var vinglig och mannen som satt bakom ratten körde upp på en trottoar och en refug för att sedan krocka med ett räcke. Bakgrund: Ett tidigare intag av sju till tio starköl.

ANNONS
|

Händelsen inträffade en lördag i juni i år. En sparkcyklist i Lindome ser en bil komma körande på trottoaren. Bilen hamnar efter en stund åter på vägen där föraren närapå rammar ett farthinder.

– Då ser jag att han som sitter i bilen lyfter upp huvudet och reagerar, säger ett vittne som färdades på sparkcykel i förhör.

– Då ropar jag på en kille som står vid parkeringen där den här bilen kör in och skriker på honom att akta sig.

”Uppenbart berusad”

Föraren parkerade, vittnet observerade vilken adress mannen gick till och ringde polisen som efter en stund kom till platsen. Vittnet kunde också lämna ett tydligt signalement på en man i 55-årsåldern.

ANNONS

Mannen satt på altanen när polisen anlände. Han valde då att gå inomhus. Men patrullen släpptes ändå in i bostaden för att där möta mannen som var ”uppenbart berusad av alkohol”. I bilen som mannen hade använt hittade polisen ölflak och en plastpåse med tomma ölburkar.

Kände sig ”lite berusad”

Han fördes till Mölndals sjukhus, blodprov togs som visade en alkoholhalt på 2,37 promille. Mannen misstänktes för grovt rattfylleri och olovlig körning men han ville inte uttala sig utan advokat närvarande.

Inför tingsrätten förklarade mannen att han hade druckit sju till tio starköl och kände sig ”lite berusad” när han satte sig i bilen. Han körde i cirka 20 minuter från Göteborg via Söderleden till en bekant i Lindome. Väl i Lindome ”körde han på en refug och kom upp på trottoaren när han stötte i refugen, men uppfattade att han dessförinnan körde bra”.

”Brottet bedöms som grovt”

Han döms nu i tingsrätten för grovt rattfylleri och olovlig körning till två månaders fängelse. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet samt då framförandet av fordonet inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten då han kört på trottoaren och upp på en refug, vinglat på vägbanan samt kört in i ett mitträcke”, skriver rätten i sin dom.

LÄS MER:Man körde bil från Mölndals centrum med öppen dörr: ”Uppenbart påverkad”

LÄS MER:Interpol inkopplade efter rattfylleri – man körde in i vägräcket

LÄS MER:Efter dramatisk biljakt i Krokslätt – föraren misstänks för ett flertal brott

ANNONS