Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterligare Mölndalsbo fast i narkotikahärvan – begärs häktad av åklagaren

Åklagaren vill se ytterligare en Mölndalsbo häktad i en smugglingshärva som involverar ett stort antal misstänkta i hela Göteborgsområdet. Tidigare i veckan häktades en man i 80-årsåldern från kommunen.

Mölndals-Posten har tidigare kunnat berätta om en Mölndalsbo i 80-årsåldern som misstänks vara inblandad i flera fall av grov narkotikasmuggling.

Han och fyra andra misstänkta häktades under veckan – däribland en kvinna i 20-årsåldern från Kungsbacka kommun – och kammaråklagare Stefan Lind menade då att fler häktningar förmodligen var att vänta.

– Nästa steg blir att fortsätta med utredningen och att plocka in ytterligare personligheter som kan tänkas ha koppling till brottet. Jag kan föreställa mig att det finns några till. Det här kommer att pågå ett tag, sade han till Mölndals-Posten.

Andra Mölndalsbon

Det dröjde inte länge till nästa häktningsframställan. Under torsdagen begärde Stefan Lind att en man i 30-årsåldern, även han Mölndalsbo, skulle häktas.

Mannen misstänks för ett fall av grov narkotikasmuggling, kopplat till samma skörd paket med narkotika som har länkats till de andra misstänkta, och som upptäcktes i Malmö i mitten av juli. Paketen ska ha skickats från ett icke angivet europeiskt land till Sverige.

Smugglingens omfattning beror på vad man jämför med, påpekade Stefan Lind i Mölndals-Postens intervju, men tillade också att den är i större skala.

– Jag vill inte säga att det skulle röra sig om ligaverksamhet, och inte heller kalla det för organiserad brottslighet i den mån att det skulle finnas gängkopplingar och så, för det tror jag inte. Men det har funnits en struktur och en hierarki i förfarandet, sade han.

LÄS OCKSÅ: Kålleredsbo fastnade i tullen med stenkoraller från Maldiverna – nu döms hon

LÄS OCKSÅ: Därför kan du bli av med alkoholen i tullen

LÄS OCKSÅ: Knivman från Mölndal uttalade dödshot mot polis: ”Ska döda dig”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.