Formstarka Mölndals IBF tog ännu en seger

Mölndals IBF är nu inne i en stark period i division 1 västra Götaland herr i innebandy. När laget mötte Kungälv borta i Mimershus på tisdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 10–9 (3–2, 3–5, 4–2), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

ANNONS
|

– Om nån funderar på att någon gång bli coach i ett innebandylag så är mitt tips "tänk på saken några dygn till innan du bestämmer dig för att tacka ja". Detta var en av de svåraste matcherna som jag coachat. Allt hände. Som tur var så värvade vi Nils "Norrland" Andersson förra veckan. Nisse hoppade in å körde lite show sista 10 minuterna. Han assisterade till 8-9. Samt avgjorde med 9-10 målet. Nu är vi matchlediga tre veckor. Åtta matcher på en månad har varit tufft, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist efter matchen.

Nils Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande 10–9-mål 12.42 in i tredje perioden.

ANNONS

Mölndals IBF var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2–3.

I andra perioden var det i stället Kungälv som hade greppet. Laget vann perioden med 5–3 och ställningen efter två perioder var 7–6.

Mölndals IBF förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2–4 och matchen med 10–9.

Herman Karlsson gjorde tre mål för Mölndals IBF och spelade fram till två mål och Olle Halling stod för tre poäng, varav ett mål. Kungälvs Simon Appelkvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Tobias Sanne gjorde två mål och totalt tre poäng och Tim Vegelius gjorde två mål och totalt tre poäng.

Kungälv har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna. Det här var Mölndals IBF:s andra uddamålsseger.

Mölndals IBF ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Kungälv är på sjunde plats.

I nästa omgång har Mölndals IBF Fristad hemma i Aktiviteten, fredag 18 november 20.00.

ANNONS