Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hällesåker vann toppmötet mot Dalen/Krokslätt med 2–1

Hällesåker tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Dalen/Krokslätt i division 5 Göteborg B herr i fotboll på torsdagen med 2–1 (0–0). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Vi avgjorde matchen med första och sista sparken. Sen håller vi taktpinnen halvleken ut. Men i andra så tar Dalen över och får in ett lite turligt mål som går i en båge över vår målvakt. Dalen har mycket boll och kämpar. Men vi lyckas peta in segermålet och går till uppehåll med ytterligare tre poäng, kommenterade Hällesåkers lagledare Jesper Lönn.

Dalen/Krokslätts tränare Adam Fridell tyckte till om matchen:

– Dom är starka på sitt gräs och vi är inne i en tuffare period. Vi gör det bra i andra halvlek och att inte få hem några poäng in i uppehållet känns både orättvist och tungt.

Det här innebär att Hällesåker nu har sex segrar i följd.

Efter en mållös första halvlek var Hällesåker starkare i andra halvlek.

Hällesåkers mål gjordes av Johan Axelsson och Daniel Eriksson. Bita Bångens stod för Dalen/Krokslätts enda mål.

Hällesåker har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Dalen/Krokslätt har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Hällesåkers fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dalen/Krokslätts andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Hällesåker ligger på andra plats i tabellen, och att Dalen/Krokslätt fortfarande leder serien. Två poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för Hällesåker är Styrsö BK. Lagen möts lördag 20 augusti 12.15 på Styrsöplan. Dalen/Krokslätt tar sig an Eriksberg hemma torsdag 18 augusti 19.30.