Jitex Mölndal i serieledning i division 3 Göteborg A dam efter 8–3 mot Lindome

Det blev 8–3 (3–1) för Jitex Mölndal hemma mot Lindome i torsdagens match. Därmed är laget ny serieledare i division 3 Göteborg A dam i fotboll, på samma poäng som tvåan Askim. För Lindome betyder resultatet att man är på sjunde plats i tabellen.

|

Lindomes tränare Richard Fagerberg tyckte så här om matchen:

– Ingen gillar att förlora med 3-8, men vi tar med oss tre goa mål av Kajsa som nu är tillbaka efter skada. Även bra inhopp från våra juniorer och F07 som är med oss idag och gör det jättebra. Vi blickar framåt och laddar för match mot Mölnlycke på söndag.

Det här innebär att Jitex Mölndal nu har fyra segrar i följd.

Jitex Mölndal startade matchen bäst och tog ledningen. Leja Grönlund slog till, redan i nionde minuten.

Laget ökade ledningen till 2–0 tidigt i matchen, genom Selma Cruse, i 13:e minuten.

Lindome reducerade till 2–1 strax före halvtidsvilan, genom Kajsa Thorsen. Direkt efter pausen gjorde Wilma Bergman mål och ökade Jitex Mölndals ledning.

I 46:e minuten slog Kajsa Thorsen till åter igen, och reducerade åt Lindome.

Bara två minuter senare var det Emelie Comstedt som såg till att Jitex Mölndal ökade ledningen till 4–2.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Kajsa Thorsen träff och reducerade åt Lindome. Men mer än så orkade Lindome inte med och fullbordade därmed sitt hattrick.

Jitex Mölndals Leja Grönlund gjorde 5–3 i 62:a minuten.

Wilma Bergman gjorde dessutom 6–3 i 70:e minuten.

I den 72:a minuten ökade Iris Meijer Andersson ledningen ytterligare.

Jitex Mölndal ökade ledningen på nytt, till 8–3, fyra minuter senare genom Hanna Andreasson. Det fastställde slutresultatet till 8–3.

Kajsa Thorsen gjorde tre mål för Lindome.

Jitex Mölndal har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en vinst och fyra förluster.

Onsdag 24 augusti 20.15 spelar Jitex Mölndal borta mot Kållered. Lindome möter Mölnlycke hemma på Lindevi IP söndag 21 augusti 13.00.