Jitex Mölndal slog Ifö Bromölla i måljämn match på Åbyvallen

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Jitex Mölndal, som vann hemma mot Ifö Bromölla med 2–1 (1–1) i Elitettan i fotboll på lördagen. Magda Le Therisién blev matchhjälte med sitt avgörande 2–1-mål efter 87 minuter.

Jitex Mölndal startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tre minuter slog Magda Le Therisién till. Matchen stod därefter länge och vägde. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Jindra van Reeden och kvitterade för Ifö Bromölla.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Magda Le Therisién åter igen gjorde 2–1 för Jitex Mölndal. Det fastställde slutresultatet till 2–1.

Jitex Mölndal har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ifö Bromölla har två oavgjorda och tre förluster.

Jitex Mölndals nya tabellposition är sjätte plats, medan Ifö Bromölla är på elfte plats.

Lördag 28 maj 14.00 spelar Jitex Mölndal borta mot Sundsvalls DFF.