Lindome slog Hovslätt efter Therese Landéns dubbel

Det blev Lindome som gick segrande ur mötet med Hovslätt i Allsvenskan södra dam i innebandy på bortaplan, med 6–4 (1–1, 2–1, 3–2).

|

Segern var Lindomes fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Hovslätt inledde bäst och tog ledningen genom Stina Rudstam efter 4.28, men Lindome kvitterade genom Victoria Frisell bara en minut senare. Lindome startade också andra perioden bäst. Laget gick från 1–1 till 1–3 genom mål av Therese Landén och Dagmar Surá innan Hovslätt svarade och gjorde 3–2 genom självmål. 6.46 in i tredje perioden slog Hovslätts Viktoria Hornbrink till framspelad av Alva Jacobsson och kvitterade för Hovslätt.

Efter 11.13 nätade Felicia Nyström på pass av Elsa Hag och gav Hovslätt ledningen. Fler mål än så blev det inte för Hovslätt.

14.48 in i perioden nätade Lindomes Therese Landén på nytt på pass av Jonna Karlsson och kvitterade för Lindome.

Efter 15.24 slog Viktoria Rosberg till framspelad av Amanda Lööv Miljevic och gav Lindome ledningen.

Efter 15.50 nätade Lindomes Moa Wahlström och ökade ledningen för Lindome. Därmed hade Lindome vänt matchen. 4–6-målet blev matchens sista.

Hovslätt har nu sex poäng och Lindome har elva poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Nästa motstånd för Lindome är Munka-Ljungby. Lagen möts fredag 29 oktober 19.30 i Almåshallen.