Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mölndal tappade ledning och förlorade

Mölndal hade ledningen i halvtid i matchen mot Skirö på hemmaplan i Elitserien dam i bandy. Men laget tappade spelet i andra halvlek och förlorade med 5–8 (3–2) i torsdagens match på Åby isbana.

Mölndals tränare Martin Lindberg kommenterade matchen:

– En match där vi börjar klart bäst i snöfallet, som gör att vi spelar 3x30 minuter. Vi har ett konstant tryck mot Skirö första trettio, men tyvärr står det bara 2-2 i första pausen trots flera chanser. Tycker att vi fortsätter trycka på och gör 3-2, sedan missar vi tyvärr vår andra straff och straxt därefter gör Skirö några enkla mål på våra misstag och leder med 5-4 i sista pausen. Vi byter målvakt för att få in lite ny energi i laget och matchen står och väger. I 70:e minuten gör Skirö två snabba mål, som vi aldrig riktigt hämtar oss ifrån. Det är synd att vi missar två straffar i en sådan här match, men positivt att vi gör fem mål och nu har vi gjort nio de två senaste matcherna.

Regina Wängberg 4 och Astrid Johansson gjorde Mölndals mål, medan Ella Oskarsson 2, Klara Sandberg 2, Iri Brattkull, Emma Drott, Amanda Ramborgh och Karla Thuresson stod för gästernas målgörande.

Det här betyder att Mölndal är kvar på sjunde plats, och Skirö stannar på femte plats, i tabellen.

Mölndal tar sig an Västerås SK i nästa match hemma lördag 11 december 13.15.