Mölndal utklassat av Vänersborg borta med hela 2–8

Mölndal åkte på en riktig smäll när laget förlorade på bortaplan mot Vänersborg med hela 2–8 (0–2, 1–3, 1–3) i HockeyTvåan Alltvåan södra herr.

|

– Just nu är vi inne i en svacka där laget inte förmår att leverera på normal lägsta nivå. Kollektivet fungerar inte vilket blir extra tydligt då vi möter bra motstånd. Återigen hamnar vi i underläge redan i första perioden, vilket ger oss en mental uppförsbacke. Vi blixtrar till då och då men vi räckte inte till i dag, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg.

Vänersborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.27 slog Sebastian Marcusson till framspelad av Dmitry Iskornev och Oliver Erixon.

Vänersborg ökade ledningen till 2–0 snabbt. Efter 3.43 gjorde Dennis Rosander mål på pass av Linus Jonasson och Johan Larsson.

Vänersborg hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 3–0 innan Mölndal reducerade.

Därefter handlade dock allt om Vänersborg och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5–1. Vänersborg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.40 genom Albin Svensson, och gick upp till 7–1 innan Mölndal svarade.

Innan matchen var över hade Vänersborg gjort hela 8–2.

Noterbart är att Sebastian Marcusson gjorde två mål för Vänersborg och två målgivande passningar, Oliver Erixon stod för två mål och två assists och Dmitry Iskornev hade tre assists.

Vänersborg har två segrar och tre förluster och 15–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndal har två vinster och tre förluster och 12–24 i målskillnad.

Det här betyder att Vänersborg nu ligger på femte plats i tabellen, och Mölndal är på sjätte plats.

I nästa omgång har Mölndal Mjölby hemma i Åby Ishall, onsdag 8 februari 19.00.