Mölndal besegrade Sölvesborg efter Viktor Witehalls dubbel

Det blev Mölndal som gick segrande ur mötet med Sölvesborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr på hemmaplan, med 5–2 (2–1, 2–1, 1–0).

ANNONS
|
IF Mölndal Hockey vann mot Sölvesborgs IK
IF Mölndal Hockey vann mot Sölvesborgs IK

– Vi vann viktiga poäng i dag och har nu en lång svit med att vara obesegrade efter 60 minuter. Vi glänser till då och då och levererar då mål framåt. Samtidigt agerar vi periodvis som individer och inte som ett lag. Vi tappar då fokus och ställer då till det för oss i egen zon. Filip Bergström var riktigt bra i dag liksom Viktor Witehall. Viktor gör två fina mål framåt varav det andra var ett riktigt klassmål med pausers skott och prickskytte samtidigt som Alexander Strempel skymmer målvakten. Viktor fick kvällens lagårds. Vi klättrar nu till 4:e plats i tabellen och har kontakt med topplagen. På tisdag väntar Pantern borta i Malmö, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg efter matchen.

ANNONS

Segern var Mölndals femte på de senaste sex matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Mölndal startade matchen vassast. Laget gick upp till en 2–0-ledning genom mål av Viktor Witehall och Edwin Haynes innan Sölvesborg svarade och gjorde 2–1 genom Ludvig Seydlitz. Mölndal utökade ledningen igen genom Alexander Strempel efter 11.38 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Efter 14.57 av perioden kunde Ludvig Seydlitz göra 3–2 för Sölvesborg.

Efter 15.10 gjorde Mölndal 4–2 genom Filiph Johannesson. 8.37 in i tredje perioden slog Viktor Witehall till ännu en gång på pass av Simzon Koch och ökade ledningen för Mölndal. Det fastställde slutresultatet till 5–2.

Viktor Witehall gjorde två mål för Mölndal och spelade dessutom fram till ett mål.

Med tre omgångar kvar är Mölndal på fjärde plats i tabellen, medan Sölvesborg är på tionde plats. Så sent som den 27 januari låg Mölndal på nionde plats i tabellen.

Onsdag 14 februari 19.00 spelar Mölndal borta mot Pantern.

ANNONS