Mölndal fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Mölndal nu fått igång spelet.

ANNONS
|
Värnamo GIK förlorade mot IF Mölndal Hockey
Värnamo GIK förlorade mot IF Mölndal Hockey

På onsdagen mötte laget Värnamo i Axelent Arena i HockeyTvåan Alltvåan södra herr och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Värnamo blev 4–1 (2–0, 0–1, 2–0).

– Ett bra lag vinner även dåliga matcher. Vi spelar periodvis bra men passningarna är dåliga i både första och andra perioden. Vi gör två mål i powerplay och ett mål i numerärt underläge. Framåt blir det bara ett spelmål i 5 mot 5. Elias Algotsson Holm i målet gör ett bra jobb och Sebastian Högberg får lagets hjälmpris. Målen som dödade matchen var 1-3 målet av Edwin Haynes, skott i bortre krysset och 1-4 målet i numerärt underläge av Filip Bergström genom skott strax innanför bortre stolpen, tyckte Mölndals lagledare Sven Liedberg, efter matchen.

ANNONS

Mölndal startade matchen starkast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Filiph Johannesson och Sebastian Högberg innan Värnamo svarade och gjorde 2–0 genom Anton Holmer.

I tredje perioden var Mölndal starkast och gick från 1–2 till 1–4 genom två snabba mål i mitten av perioden av Edwin Haynes och Filip Bergström och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Värnamo med 15–16 och Mölndal med 15–15 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Värnamo ligger på sjätte plats medan Mölndal har femteplatsen. Så sent som den 27 januari låg Mölndal på nionde plats i tabellen.

I nästa match möter Mölndal Bäcken hemma på söndag 4 februari 16.40.

ANNONS