Mölndals IBF släppte in fem mål i tredje perioden – föll stort mot Kungälv

Hemmalaget Mölndals IBF var fortfarande med i matchen mot serieledande Kungälv inför tredje perioden. Men där fick Kungälv rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2–8 (1–0, 1–3, 0–5) i matchen i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|

– Vi startade matchen mycket bra. Vår första period var kanske vår bästa period i år. Vi startade även andra bra å hade en 2-0 ledning. Men sedan slutade vi att spela och tog lite dumma beslut. Så idag så är vi inte ens nära. Kungälv kör helt enkelt över oss sista 30 minuterna. Dom är bättre än oss i alla moment sista halvan. Bara att gratta de, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Mölndals IBF tog ledningen efter 15.50, genom Andreas Hörberg på pass av David Siitonen.

Kungälv gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 2–0 till ledning med 2–3.

I tredje perioden var Kungälv starkast och gick från 2–3 till 2–8 genom tre mål av Hannes Andersson, ett mål av Oscar Olsson och ett mål av Tim Vegelius och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.02 kvar att spela.

Noterbart är att Kungälvs Hannes Andersson stod för fyra mål och ett assist och Oscar Olsson gjorde ett mål och två assist.

Mölndals IBF har tre vinster och två förluster och 27–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har fyra vinster och en förlust och 35–22 i målskillnad.

Det här betyder att Mölndals IBF ligger kvar på sjunde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Mölndals IBF är Fristad. Lagen möts lördag 25 februari 14.30 i Fristadhallen.