Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tuff match slutade med förlust för Mölndal mot KS Bandy

Det svängde i matchen i Elitserien dam i bandy mellan KS Bandy och Mölndal. Bortalaget Mölndal hade ledningen i halvtid, med 2–1, men efter pausen vände KS Bandy matchen och vann till slut med 3–2.

Mölndals tränare Martin Lindberg kommenterade matchen:

– Mölndal inleder klart bäst och vi tar ledningen efter två minuter via en genomåkning av Tilda Andersson. Vi fortsätter bra med ett säkert försvar och vinner de flesta andrabollarna. Efter fjorton minuter sitter tvåan genom ett kanonskott av Regina Wängberg på en vänster hörna. Efter trettio minuter spelar KS upp sig samtidigt som vi faller hem och blir för låga. Vi ger enkelt bort bollen vid eget straffområde vilket KS kan utnyttja och reducera. Andra halvlek börjar med ett KS som flyttar fram och ligger högre på oss. I femtiofemte minuten har vi en boll inne, en hög lyra från kanten som via en Mölndalsklubba styrs upp i nättaket men domaren dömmer hög klubba vilket kändes tveksamt. Strax därefter gör KS en genomåkning som avslutas med att KS spelaren faller på vår målvakt Anna Malms utsträckta benskydd med straff som följd. En mycket tveksamt dömd straff. En straff som Anna Malm har handsken på, men som går i mål till 2-2. I sjuttionde minuten har vi kontroll på bollen på egen planhalva, men KS vinner bollen och spelar in i straffområdet, retur på Annas benskydd till en fristående KS spelare, 3-2 till KS. Vi har svårt att skapa något efter KS ledningsmål. I slutet av matchen blir det ändå lite tryck, men KS reder ut det och vinner matchen. Tyvärr räckte vi inte riktigt till trots att vi börjar väldigt bra. Vi blir alldeles för försiktiga när KS får in sin reducering. Andra halvlek börjar med ett KS som flyttar fram och ligger högre på oss. I 55 minuten har vi en boll inne. En hög lyra från kanten som via en Mölndalsklubba styrs upp i nättaket men domaren dömmer hög klubba vilket kändes tveksamt. Strax därefter gör KS en genomåkning som avslutas med att KS spelaren faller på vår målvakt Anna Malms utsträckta benskydd med straff som följd. En mycket tveksamt dömd straff. En straff som Anna Malm har handsken på men som går i mål till 2-2. I 70 minuten har vi kontroll på bollen på egen planhalva men KS vinner bollen spelar in i straffområdet, retur på Annas benskydd till en fristående KS spelare, 3-2 till KS. Vi har svårt att skapa något efter KS ledningsmål. I slutet av matchen blir det ändå lite trycke men KS reder ut det och vinner matchen. Tyvärr räckte vi inte riktigt till trots att vi börjar väldigt bra. Vi blir alldeles för försiktiga när KS får in sin reducering.

Sara Gerlin stod för KS Bandys avgörande mål efter 69 minuter.

Mölndal startade matchen vassast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Tilda Andersson och Regina Wängberg innan KS Bandy svarade och gjorde 2–1 genom Wilda Ejderfalk. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Sara Gerlin träff och kvitterade för KS Bandy.

KS Bandy gjorde också 3–2 i 69:e minuten när Sara Gerlin hittade rätt på nytt. Gerlin fullbordade därmed KS Bandys vändning. 3–2-målet blev matchens sista.

För KS Bandy gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Mölndal är på åttonde och sista plats.

Lördag 22 januari 15.00 spelar Mölndal hemma mot Sandviken.