Tung förlust när Mölndal krossades av Västerås SK

Mölndal hade riktigt stora problem med Västerås SK i Elitserien dam i bandy, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 2–13 (1–10).

ANNONS

– Västerås är bra idag samtidigt som vi inte gör en bra första halvlek. Vi får väldiga problem med Västerås snabba bollsläpp som oftast avslutas med en bred pass framåt till spelare i fart som trampar förbi våra halvor och tar sig inåt för avslut. Vill helst glömma första halvlek då vi inte alls ger oss själva möjlighet att göra en bra insats. Vi tar timeout när de gör 5-1 men den ger inget resultat. Det är först efter pausen som vi lyckas få stopp på VSK genom att ändra om lite i laget. Sedan är det väl säkert så att VSK taggar ner när man leder med så mycket i halvtid. Vi byter målvakt i halvtid, inte för att Anna gjorde det dåligt utan mera för att ge laget en injektion. Ebba gör det riktigt bra när hon kommer in, målen är inget att säga om. Sedan är det roligt att Regina fortsätter att göra mål även om det idag inte påverkade slutresultatet, kommenterade Mölndals tränare Martin Lindberg efter matchen.

Västerås SK hade övertaget i första halvleken. Laget inledde målskyttet i tredje minuten genom Bella Aronsson, och gick upp till 2–0 innan Mölndal svarade.

Innan halvleken var över hade Västerås SK ryckt åt sig ledningen med 10–1. Västerås SK tog kommandot i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 49:e minuten genom Charlotte Selbekk, och gick upp till 12–1 innan Mölndal svarade.

Innan matchen var över hade Västerås SK gjort hela 13–2.

Galina Mikhailova gjorde tre mål för Västerås SK och totalt fem poäng, Linda Lohiniva stod för fyra poäng, varav två mål, Charlotte Selbekk gjorde tre mål och Emelie Åkerlund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Västerås SK ligger på tredje plats i tabellen, och Mölndal är på åttonde och sista plats.

I sista matchen möter Mölndal AIK borta på lördag 26 februari 15.00.

ANNONS