Vänersborg för starka – Mölndal föll i förlängningen

Mölndal lyckades inte ta hem segern borta mot Vänersborg i HockeyTvåan Alltvåan södra herr, utan föll efter förlängning.

ANNONS
|
Vänersborgs HC vann mot IF Mölndal Hockey
Vänersborgs HC vann mot IF Mölndal Hockey

Mölndal tvingades till förlängning, och föll där. Matchen slutade 4–3 (1–0, 0–3, 2–0, 1–0).

– Första perioden spelas av lite trevande av båda lagen. I andra perioden leker vi hockey långa perioder och vi gör tre vackra mål. Med ställningen 1-3 till oss efter andra perioden så inleds perioden lite ängsligt och vi släpper ett tidigt mål och börjar känna oron. Vi spänner oss och Vänersborg jagar ikapp i slutminuten efter att ha tagit ut målvakten. I over time däms en tveksam utvisning till oss och i spel 3 mot 4 avgör Vänersborg. Vi kan glädjas åt en poäng och fin hockey. Dagens behållning är Alexander Strempels två fina skott i mål, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg efter matchen.

ANNONS

Johan Larsson stod för Vänersborgs avgörande mål 1.15 in i förlängningen.

Vänersborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 39 sekunder slog Isak Fransson till på pass av Dmitry Iskornev och Erik Cermak. Mölndal gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1–0 till ledning med 1–3. Mölndals mål gjordes av Alexander Strempel 2 och Simzon Koch. 1.12 in i tredje perioden slog Johan Larsson till på pass av Dmitry Iskornev och Erik Cermak och reducerade för Vänersborg.

Vänersborg kvitterade till 3–3 med 48 sekunder kvar att spela genom Topias Saikkonen assisterad av Erik Cermak och Johan Larsson.

I förlängningen tog det 1.15 innan Vänersborg också avgjorde till 4–3. Stor matchhjälte blev Johan Larsson, framspelad av Dmitry Iskornev och Hynek Tobola.

Mölndals Simzon Koch stod för tre poäng, varav ett mål. Johan Larsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Vänersborg, Dmitry Iskornev hade tre assists och Erik Cermak hade tre assists.

Vänersborg har tre segrar och två förluster och 16–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndal har fyra vinster och en förlust och 21–14 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Vänersborg på sjunde plats i tabellen, medan Mölndal är på sjätte plats.

Mölndal tar sig an Sölvesborg i nästa match hemma söndag 11 februari 16.10.

ANNONS