Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordenskiöldsloppet 2021 ställs in. Foto: privat Bild: privat
Nordenskiöldsloppet 2021 ställs in. Foto: privat Bild: privat

Tack för att du läser Mölndals-Posten

Ökad smittspridning – inget lopp för Martin Linde

Nordenskiöldsloppet ställs in – för motionärer. Det betyder att Martin Linde får skjuta upp sin debut i loppet en gång till.
– Tråkigt, men kommer göra nytt försök 2022, säger han.

Martin Linde, tävlandes för Mölndal Outdoor, berättade så sent som i förra veckan att han skulle åka världens längsta skidlopp – Nordenskiöldsloppet.

LÄS MER: Martin Linde laddar för världens längsta skidlopp

Efter att ha åkt nästan 30 Vasalopp var han sugen att testa något annat.

– Är man inte tillräckligt bra för att vara snabb kan man ju hålla på länge istället, sa han om idén att åka det 22 mil långa Nordenskiöldsloppet i Jokkmokk.

Nu ställs loppet, som skulle gått den 27 mars, alltså in. Beskedet kom från arrangörerna på onsdagskvällen, efter Mölndals-Postens pressläggning.

– Tyvärr har jag idag(läs: onsdag) blivit meddelad att man ställt in loppet för motionärer. Loppet genomförs, men endast för ett begränsat antal licensierade åkare, säger Martin Linde.

Enligt arrangörens hemsida så har beslutet att ställa in att göra med den ökade smittspridningen i region Norrbotten och Jokkmokk de senaste veckorna.

Länsstyrelsen rekommenderade tävlingsledning att ställa in loppet, vilket man också då gjorde.

”Vi följer givetvis denna rekommendation med ett tungt skidåkarhjärta och ser inget annat val än att därför avlysa årets Red Bull Nordenskiöldsloppet – Adventure”, skriver de på hemsidan.

Tävlingsarrangören Wolfgang Mehl är bedrövad över att man fått lämna beskedet så nära inpå.

– Jag och övriga i organisationen känner verkligen med er som träningstimme ut och in har förberett er för ett äventyr utöver det vanliga, säger han till hemsidan.

Elitloppet kommer dock att genomföras som planerat.

Frida Ekborg

[email protected]