Alla 25 banorna snart klara – nu vill padeljätten locka fler tjejer

I januari handlade det om att världens största padelhall skulle skapas i Åbymässans lokaler. Tre månader senare är centret redan omsprunget av en hall i Finland och en kommande i Södertälje.
– Vi är ändå störst i Göteborgsområdet, säger Magnus Repsgård, verksamhetsansvarig.

ANNONS
|

När Åbymässan inte såg någon framtid kom i januari beskedet att världens största padelhall skulle skapas där mässbesökarna tidigare gick omkring. Coronapandemin hade satt en kraftig paus för all mässverksamhet samtidigt som populärsporten padel, blandningen mellan tennis och squash, kunnat fortsätta och växa. Kanske till och med tack vare pandemin då allt fler jobbar hemifrån och enklare kan köra en timme på lunchen.

För snart två veckor sedan öppnade hälften av det nya padelcentret och bana efter bana tillkommer i vad som i slutändan kommer vara 21 dubbel- och fyra singelbanor.

– Första helgen var varenda timme uthyrd och vi har fullbokat på kvällarna, på helgerna och även vid lunch, säger Magnus Repsgård, verksamhetsansvarig för Klövern padel i Mölndal samtidigt som han visar Frölunda Hockeys huvudtränare Roger Rönnberg till plats i lokalen.

ANNONS

I dagsläget är 15 banor färdiga för spel, ytterligare ett par är endast några dagar bort och 16 april är planen att hela padelcentret ska stå färdigt. Förutom alla banorna kommer det då att finnas flera olika omklädningsrum, bland annat för enskilda familjer, bastu, en shop, konferenslokal och kontorsplatser så att de som önskar ska kunna jobba vid sidan av spel och träning.

– Vi vill vara en hall för barn och ungdomar, för pensionärer och elitspelare och vi siktar på att locka fler tjejer att spela, fortsätter Magnus Repsgård.

På en av banorna spelar kompisgänget Marianne Löfström, Johanna Nilsson, Susanne Palmkvist och Annika Hammarström. De har spelat tillsammans i ett halvår och begår sin premiär i den forna mässlokalen.

– Det här är så socialt, säger Johanna Nilsson.

– Och beroendeframkallande. Man blir rätt bra ganska snabbt faktiskt, säger Annika Hammarström.

Klövern padel, som också har två syskonanläggningar i Stockholm och två i Uppsala, har som tanke inte bara hyra ut banor, utan siktar också på att skapa en förening med fokus på barn- och ungdomsverksamhet.

– Vi ser det långsiktigt och kommer återinvestera en del av intäkterna i vår ungdomsverksamhet. Det ska inte behöva kosta 5 000 kronor för en termin utan vi vill kunna konkurrera med fotboll och handboll om 7- och 8-åringarna, säger Magnus Repsgård.

Vad kommer träning för den åldersgruppen att kosta?

– Någonstans 1 500–2 000 kronor per termin. Vårt mål är att ha 100 ungdomar till hösten, det är redan 40-50 stycken som är anmälda.

Även om padelcentret just nu har öppningspriser så kommer priset för en timma inom kort att landa på 440 kronor på kvällar och helger samt 360 kronor i timmen under dagtid.

Två män, lätt rödmosiga och svettiga efter en genomförd timme, går fram till verksamhetschefen och ställer frågor kring det seriespel som Klövern padel hoppas komma igång med till hösten.

– Hur gör vi då när vi anmäler oss, frågar den ena.

– Bara mejla mig vilken ranking vi har så löser vi det, svarar Magnus Repsgård och fortsätter:

– Det är inte klokt hur många som är intresserade av det vi gör. Min telefon laddar ur två, tre gånger varje dag.

Inne i den del av hallen som ännu inte har öppnats jobbar Mattias Eriksson och Robert Löfqvist med att lägga mattan på hallens centercourt. De om några symboliserar den framgångssaga som padelsporten för närvarande utgör.

– Det senaste året har vi byggt ett 80-tal banor från Falun och söderut. Vi har varit tvungna att tacka nej till vissa jobb för just nu har vi fullt upp, säger Mattias Eriksson.

ANNONS