Amanda Ebbesson gjorde två mål för Jitex BK i segern mot Bollstanäs

Jitex BK vann mötet med Bollstanäs hemma med 5–1 (3–1) på lördagen i Elitettan i fotboll.

|

– En match med många målchanser för båda lagen. Första 25 i första halvlek var Jitex det bättre laget och sedan kom Bollstanäs tillbaka. Andra halvlek är Jitex det bättre laget och tar en välförtjänt seger, kommenterade Jitex BK:s sportchef Anders Magnusson.

Jitex BK började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Amanda Ebbesson till.

Bollstanäs kvitterade till 1–1 i 21:a minuten, genom Cassandra Larsson.

Jitex BK tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Fanny Linderoth.

Jitex BK ökade ledningen till 3–1 på tilläggstid i första halvleken, genom Klara Svensson Senelius. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Amanda Ebbesson träff på nytt och ökade ledningen för Jitex BK.

Synne Vatshelle Raa ökade Jitex BK:s ledning i 77:e minuten. 5–1-målet blev matchens sista.

För tabellens utseende betyder det här att Jitex BK ligger på sjunde plats medan Bollstanäs har åttondeplatsen.

I nästa omgång har Jitex BK Umeå borta på Umeå Energi Arena, lördag 2 september 14.00.