Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Anton Gole från Lindome kör motocross bättre än någonsin

Anton Gole från Lindome är fullständigt överlägsen i motocrossens MX1-klass. Under söndagen vann han ytterligare en SM-deltävling och har därmed vunnit sju av åtta körda heat.

– Jag vann första heatet och så vann jag nästan det andra också men så gick jag omkull med tre varv kvar och slutade tvåa, säger Anton Gole.

Den gångna helgen har 24-åringen tillbringat på crossbanan i Uddevalla. Under lördagen blev det två segrar som följdes upp med söndagens vinst och andraplats. Då han för tre veckor sedan vann samtliga heat i Landskrona är han nu helt överlägsen med sju heatsegrar av åtta möjliga.

LÄS MER: Travfamiljen Aho lämnar Åbytravet och Balltorp – byter till Axevalla

Minskad träning efter fotskada

– Jag har fått alla bitar att stämma och då drog jag ändå på mig en fotskada i höstas så jag har inte alls tränat så mycket som jag hade tänkt.

Hur känns foten nu då?

– Ganska bra faktiskt. Den är fortfarande lite svagare men det går rätt bra att köra.

Vad skulle du säga är din styrka som förare?

– Samma som det alltid har varit. Jag är uthållig, har bra kondition och så är jag tekniskt bra.

Vad behöver du jobba mer med?

– Man blir ju aldrig komplett men det gäller att komma upp i tempo från början. Jag tycker nog att jag faktiskt var bättre på det den här helgen än jag var på de första SM-tävlingarna.

LÄS MER: Jitex siktar på hemmamatch med publik på nationaldagen

Får vänta på VM-start

På grund av coronapandemin kommer VM-tävlandet för Anton inte starta förrän tidigast i slutet av juni men om tre veckor är det dags för ytterligare en SM-tävling. Då i västgötska Tibro.

Vad har du för mål den här säsongen?

– Här hemma handlar det om att vinna SM och i VM vill jag köra precis lika bra som jag gör nu och ta så många poäng som möjligt. Jag tycker att jag har jättebra förutsättningar att kunna göra det.