Björn Goop vann Olle Goops pokal på Åbytravet – i tårar efter segern med Brother Bill

Det blev en tårfylld upplösning när nyinstiftade Olle Goops pokal avgjordes på Åbytravet på lördagskvällen. Sonen Björn, född och uppvuxen i Mölndal, vann med stjärnhästen Brother Bill.
– Det är klart det är fantastiskt mycket känslor nu, sa Björn Goop i segerintervjun.

ANNONS
|

Det var i april som Olle Goop hastigt gick bort, 78 år gammal. Han var en av Sveriges största travprofiler och under många år helt dominant på Åbytravet. Därför valde banans ledning att hedra honom genom att koppla ihop sitt klassiska SM-lopp med hans namn.

Besegrade Don Fanucci Zet

På lördagskvällen avgjordes den första upplagan med det nya namnet Olle Goops pokal. De flesta trodde att Solvallagästen Don Fanucci Zet skulle ta hem segern, men så blev inte fallet.

I utgången av den sista kurvan satte Björn Goop in attacken med sin Brother Bill, tränad av Solvallas Timo Nurmos. Spurten bet så bra att inte ens Don Fanucci Zet – som tagit över täten redan efter 500 meter – kunde stå emot.

”Ville så gärna vinna”

Segerkusken hade svårt att hålla tårarna borta i intervjuerna efter loppet.

– Det är klart att det är fantastiskt mycket känslor just nu. Pappa älskade Åby och Mölndal precis som jag och jag ville så gärna vinna det här loppet. Det var en jäkla häst jag fick köra och vi fick ett perfekt lopp, sa Björn Goop i segerintervjun i vinnarcirkeln.

Brother Bill vann på tiden 1.12,2, före Axevallahästen Unico Broline. Förstapriset i loppet var 500 000 kronor.

LÄS MER:Vännerna Jori Turja och Jon Walter Pedersen minns Olle Goop

LÄS MER:Olle Goops karriär i bilder

LÄS MER:Olle Goop hedrades på Åbytravet: ”Saknaden är stor”

ANNONS