Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Bronsman vd för Kopparbergs Bryggeri och ordförande i fotbollsklubben Kopparbergs Göteborg FC i Damallsvenskan. Här står Peter vid ett microbryggeri som Kopparbergs installerar  på Palace. Bild: Thomas Johansson
Peter Bronsman vd för Kopparbergs Bryggeri och ordförande i fotbollsklubben Kopparbergs Göteborg FC i Damallsvenskan. Här står Peter vid ett microbryggeri som Kopparbergs installerar på Palace. Bild: Thomas Johansson

Bronsman föreslås bli ny ordförande för Åbytravet

Efter interna stridigheter ställde Åby travsällskaps styrelse i våras sina platser till förfogande. Nytt förslag till ordförande är bryggeri-vd:n Peter Bronsman.
– Det kommer bli intressant och spännande, säger han.

Peter Bronsman är ett välkänt ansikte inom idrotten i Västsverige. Det är han som under många år var ledande i dåvarande Kopparberg/Göteborg FC, fotbollslaget som tog sig till Champions League för att inom ett par dagar läggas ner och sedan införlivas i BK Häcken. Bronsman är noga med att poängtera att han bara är föreslagen och ännu inte vald till ordförande för Åby travsällskap.

– Jag har fått förfrågan många gånger men då har det inte varit aktuellt. Nu passade det bra, säger Peter Bronsman till Mölndals-Posten.

Han bor på en hästgård i Fjärås och har länge varit engagerad inom hästsporten.

– Jag har varit hästägare i många år. Beroende på barnen så har vi haft ponny, trav- och hopphästar. Nu har jag bara trav- och avelshästar, säger Bronsman, tillika vd för Kopparbergs bryggeri.

Kan du se redan idag säga hur du vill ta Åbytravet vidare?

– Den frågan får du ställa när jag kommit in i det. Åbytravet har funnits sedan 1930-talet och jag vill gärna bidra till en fortsatt utveckling så att Åby ska leva även i framtiden.

Peter Bronsman kan bli ny ordförande för Åbytravet. OBS: Arkivbild. Bild: Thomas Johansson
Peter Bronsman kan bli ny ordförande för Åbytravet. OBS: Arkivbild. Bild: Thomas Johansson

LÄS MER: Infekterat bråk skakar om Åby travsällskap

Åby travsällskaps styrelse ställde i våras sina platser till förfogande efter interna stridigheter. Ordförande Sven Henriksson finns därför inte med i valberedningens förslag, inte heller Tony Löfqvist, Jonas Nilsson eller Ove Konradsson, något som Travronden var först med att berätta.

Bernt A Runberg. Bild: Lotta Nyvall
Bernt A Runberg. Bild: Lotta Nyvall

Enligt kvarvarande styrelsemedlemmen Bernt Runberg startade de interna stridigheterna då flera medlemmar hade olika syn på hur dotterföretaget Åby mat och möten skulle skötas när pandemin slog till och intäkterna uteblev.

– Det blev tyvärr för många personkonflikter. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var sorgligt att se, säger han.

LÄS MER: Åby stora pris görs om – blir världens mest penningstinna travlopp

Bernt Runberg (S) sitter tillsammans med Glenn Grimhage (L) i travsällskapets styrelse för Mölndals stad. De är valda på fyra år och behåller sina platser. Runberg är positiv till förslaget på ny ordförande.

– Peter Bronsman har ett otroligt kontaktnät. Jag ser verkligen fram mot årsstämman (30 juni) och valen som ska bli där.

– Jag tror Peter Bronsman kan bli ett riktigt bra val som ordförande, säger Bernt Runberg.

LÄS MER: Åbytränaren Robert Bergh åtalas för olovlig körning

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.