Christian Wederbrand samlade in 40 000 – efter 24 timmars spel på Every Padel i Åby arena

Christian Wederbrands omöjliga utmaning i Åby arena visade sig vara fullt genomförbar. Han spelade padel i över ett dygn i sträck och samlade in 40 000 kronor till vännens stiftelse mot rattfylleri.

ANNONS

– Det är fantastiskt kul. Jag är otroligt glad för det. Jag vill verkligen väcka medvetenheten om rattfylleri, säger Christian Wederbrand till Mölndals-Posten på måndagsmorgonen.

LÄS MER:Laura samlar in förnödenheter till sårade vid ukrainska gränsen

När intervjun görs har det gått lite mindre än två dygn sedan han avslutade sin maratonpadel hos Every Padel i Åby arena. Då hade han hållit igång i över 24 timmar, i stort sett sammanhängande. Motståndarna och spelformerna varierade men Christian var med hela vägen.

– Jag tror att jag som mest tog fem eller sju minuters paus, berättar han.

Fruktade morgontimmarna

Christian Wederbrand berättar att han fruktade vargtimmarna mellan fyra och åtta på lördagsmorgonen mest. Det visade sig vara en helt korrekt prognos. Klockan sex började magen strejka på ett mycket påtagligt sätt och då var det språngmarsch till närmaste toa som gällde.

– Jag kräktes nog upp en liter vätska. Men sen städade jag toaletten och gick ut och spelade vidare. Från klockan åtta började det fungera igen och sen svarade kroppen väldigt bra, säger Christian Wederbrand, som också hann få rejält ont i både ländrygg och fötter.

LÄS MER:Tuff framtid för Mölndals padelhallar

Hur var känslan när slutet närmade sig?

– Det var fantastiskt. Det kom mer och mer folk och så drog de igång musik i hallen också. När jag var klar och vi kom hem satte jag mig i duschen och somnade.

Pengarna ska gå till Liam’s Life

Pengarna som Christian Wederbrand samlade in ska gå till stiftelsen Liam’s Life. Stiftelsen startades av en vän till Christian efter att vännens son blivit ihjälkörd av en berusad person.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS