Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Där spelas Lindomes nya stormatch i svenska cupen

Lindomes kommande stormatch mot Gais har varit en svår nöt att knäcka. Fotbollförbundet sa nej till det första förslaget men nu har beslut fattats kring både datum och spelplats.

Det fanns en förhoppning från både hemmalaget Lindome Gif och motståndaren Gais att spela första omgången i svenska cupen på Valhalla. Samma dag som finalerna i Gothia cup den 23 juli. Men det var alldeles för sent ansåg Svenska fotbollförbundet som skickade tillbaka bollen.

– Vi fick avslag på vår förfrågan. 3 juli eller tidigare men absolut inte senare måste matchen spelas, säger Lindome Gifs ordförande Martin Jannesson.

Få sittplatser

Efter samtal med forna storlaget Gais, tillika serieledare i ettan södra, är nu speldatum och matchstart satt till 28 juni klockan 19.30. Men spelplanen blir inte Valhalla, inte heller Åbyvallen där Lindome tog emot grönsvart i serien 21 maj (förlust 1–3), utan på lagets egen hemmaborg Lindevi. En arena med få sittplatser och vissa svårigheter att dela upp åskådarna i olika sektioner.

– Gais supportrar får stå till höger om klubbhuset och Lindomes till vänster. Vi får verkligen hoppas att alla sköter sig lika bra som under seriematchen, säger Martin Jannesson.

På Åbyvallen blev det publikrekord med 1 952 åskådare, hur många förväntar du dig till cupmatchen?

– Jag låg och grunnade på det härom natten. Man vet ju aldrig men till polisen skrev jag 800. Det är ju ändå semestertider och en cupmatch. Men det är klart, för ett antal år sen (2014) kom det 1 043 personer när vi mötte Öis och det var en cupmatch.

Hur många får plats på Lindevi?

– Det finns inte särskilt många sittplatser så de flesta får stå. Om det kommer en storpublik har vi funderat om de kan stå på ängen på samma sida som där lagen sitter.

”Lite pill att få ihop”

Klubben kommer att hyra in samma säkerhetsvakter som den hade under seriematchen i maj. Men det största orosmolnet handlar troligtvis om att få tag i ideella krafter som hjälper till med organisationen kring och under matchen mitt under semesterperioden.

– Ja, den lilla biten… Vi får gå ut till alla tränare och folk kring klubben. I går ringde jag runt till mina polare men den här gången är det ju på riktigt på hemmaplan. Så det ska nog lösa sig även om det blir lite pill att få ihop. Vad gör du själv 28 juni? Har du lust att hjälpa till, frågar en skrattande Martin Jannesson.

LÄS OCKSÅ: Drömlottning: Lindome får klassiska storlaget i cupen

LÄS OCKSÅ: Ratsit blir ny sponsor för Lindome Gif – skänker rekordbelopp

LÄS OCKSÅ: Publiken förstörde stolar på Åbyvallen när Lindome mötte Gais

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.