Häckens Daleho Irandust (mitten) jublar med Leo Bengtsson och Gustav Berggren efter att han gjort 0-1direkt i comebacken. FOTO: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Bild: PETER HOLGERSSON

Daleho Irandust från Balltorp gjorde matchens enda mål

Ett formstarkt BK Häcken gick för fjärde raka vinsten i Allsvenskan borta mot Norrköping. Då behövde Daleho Irandust som är från Mölndal bara fyra minuter på sig i comebacken.
– Att komma tillbaka så här och avgöra matchen känns fantastiskt, säger han till Discovery efter matchen .

|

Det kunde inte blivit en bättre comeback för BK Häckens Daleho Irandust som är ifrån Balltorp, när han såg till att Häcken blev första lag för säsongen att vinna borta mot Norrköping.

– Det var jättekul faktiskt! Efter många motgångar så är det jätteskönt att vara tillbaka, säger Irandust efter matchen.

BK Häcken ställdes mot ett IFK Norrköping som inte förlorat på hemmaplan under säsongen och det var hemmalaget som under de inledande 20 minuterna stod för största delen av bollinnehavet. Men det var inte mycket av Norrköpings spel som ledde till något avslut.

Istället var det Häcken som fick matchens första målchans när Martin Olsson sköt direkt på en frispark där skottet gick i stolpen.

– Vi har nästan lite farligare omställningar på dom och frisparkar i farliga lägen. Som Martins (Olsson) en otrolig frispark.

Det var mycket bollinnehav för Norrköping under första 45, men inte många målchanser.

Två vänsteravslut som gick mot mål men det krävdes aldrig någon insats från Abrahamsson i Häckens mål.

En mållös första halvlek på Platinumcars arena.

– Dom (Norrköping) kanske har mer boll men det är inte så att de skapar jättefarliga lägen, konstaterar Irandust.

Slog till direkt i comebacken

I den andra var det lite mer bollinnehav för gästerna men Norrköping kom med halvlekens dittills bästa målchans med ett stolpskott från Ari Skúlason i 53:e minuten.

Strax där på gjorde Häcken sina första byten. Ett dubbelbyte där Samuel Gustafsson gjorde sin återkomst i gulsvart.

Norrköping svarade på bytet hos gästerna när Ishaq Abduleazak med fart från mittlinjen tog sig förbi försvaret och hamnade ensam ute till höger mot Abrahamsson.

Två Häckenspelare stod redo för att rensa på mållinjen, något de inte behövde då chippen från Abduleazak gick utanför.

Daleho Irandust: ”Jag är van”

Efter 64 minuters spel gjorde Häcken ytterligare två byten.

Traore in istället för Wålemark och Irandust fick sin efterlängtade comeback när han ersatte Heintz.

Då tog det inte mer än fyra minuter för Daleho Irandust att presentera sig.

Hans löpning från mittlinjen, ut mot högersidan och in i straffområdet avslutades med nätrassel efter tillslag med vänsterfoten.

Välplacerat nere vid bortre stolpen.

– Det har ju hänt en gång tidigare, men då var jag bara borta två tre månader och så kom jag tillbaka mot Malmö och gjorde mål på samma sätt. Så jag är van.. jag skoja men det var jättekul faktiskt.

Ledning 1–0 Häcken borta mot Norrköping efter 71 minuter.

Rött kort för Häcken i slutminuterna

Ledning borta mot hemmastarka Norrköping och Häcken fortsatte driva på.

Detsamma gjorde hemmalaget Norrköping, som ännu inte förlorat på hemmaplan under säsongen.

Då i matchen sista ordinarie spelminut sätter Martin Olsson in en ordentlig tackling på Norrköpings Abdulrazak.

Två snabba gula kort från domarna resulterade i att Olsson fick syna det röda och Häcken försvara sig i matchens avslutande sex minuter.

En man kort för Häcken i matchens slutminuter. Då byttes även målskytten Irandust ut för att få in mer defensiv i Häcken.

Norrköping fick en sista möjlighet till kvittering när Häcken var nära på att styra in ett inlägg i egen kasse. Abrahamsson var med och fick hålla nollan på 33-årsdagen.