BK Häckens Daleho Irandust och Benie Adama Traore.
BK Häckens Daleho Irandust och Benie Adama Traore. Bild: PETER HOLGERSSON

Daleho Irandust lämnar BK Häcken – klar för FC Groningen

Häcken har sålt Daleho Irandust till FC Groningen. Under tisdagsnatten bekräftade den nederländska klubben Göteborgs-Postens avslöjande.

ANNONS
|

Under måndagen kunde tidningen berätta att Balltorpsbon Daleho Irandust var nära en flytt till FC Groningen. Och att den nederländska klubben ville köpa loss mittfältaren från BK Häcken innan transferfönstrets stängning under tisdagskvällen.

Nu har de lyckats.

LÄS MER:Snart är förseningsavgifterna tillbaka på Mölndals bibliotek

Under tisdagsnatten meddelade de båda klubbarna att övergången var klar.

– Jag vill tacka alla supportar som kommit och kollat på oss spela. Önskar er det bästa. Även alla spelare i laget, människor jag verkligen kommer sakna att ha i min vardag. Och tränarna, tråkigt att det blev en kort period med dem men tvekar ej på att de kommer göra det otroligt bra, säger Irandust på Häckens hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

– Dessutom ett tack till resten av tränarstaben som bidrar med så mycket energi till truppen. Slutligen tack till kockarna som lagat kyckling, potatis och broccoli till mig varje dag! Tack alla ni!

LÄS MER:Lindomebo drev handel på nätet – sålde narkotika till ett hundratal personer

Irandust inledde sin karriär i Balltorps FF.

På sin hemsida hemsida skriver Groningen att kontraktet är skrivet fram till sommaren 2026.

”Som ni kanske känner till har Daleho varit på vår radar under en lång tid. Jag tror vi har jobbat med honom i totalt två år. Den här värvningen faller därmed under kategorin ”trägen vinner” om du frågar mig”, säger Groningens tekniske chef Mark-Jan Fledderus på klubbens hemsida.

Lindgren övertalade Irandust

I Häcken finns en annan välbekant spelare för FC Groningen, nämligen Rasmus Lindgren. Mittbacken spelade för klubben i totalt sex år under två sejourer, den sista var innan återkomsten till Sverige.

Mark-Jan Fledderus berättar att Lindgren hade ett finger med i spelet under värvningen av Irandust.

”Han har visat sitt värde som ambassadör för FC Groningen. Vi ringde Rasmus för att övertyga Daleho om att komma till vår klubb efter att vi blivit övertygade om att han skulle bli en tillgång för oss”, säger Mark-Jan Fledderus.

LÄS MER:Hon öppnar nytt i Kvarnbyn: ”Behöver hända lite mer”

Häckens sportchef: ”Önskar Daleho lycka till”

Prislappen sägs, enligt flera olika medieuppgifter, landa på omkring fyra miljoner kronor. Daleho Irandust kom till BK Häcken från Gais inför säsongen 2016. I vinter skulle hans nuvarande avtal med klubben ha löpt ut.

– Den här säsongen har inte blivit som vi hoppats på men där vi står nu har vi ändå gett oss själva möjligheten att inte bara agera kortsiktigt för dagen, utan att parallellt med att ta i mål den här säsongen på ett så bra sätt som möjligt, också se långsiktigt hur vi vill utvecklas till nästa år. Utifrån en komplex helhet är vi nöjda med att kunna göra den här försäljningen nu och vi önskar Daleho lycka till, säger sportchef Martin Ericsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndal-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS