Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dennis Anderssons uppmaning till Stefan Löfven: ”Rädda våra barns hälsa”

Det blir inget Gothia cup i år heller. Efter det beskedet riktar nu generalsekreteraren Dennis Andersson kritik mot de svenska beslutsfattarna och kommer med en uppmaning till Stefan Löfven.
– Rädda våra barns hälsa, säger han.

Förra sommaren ställdes Gothia cup in på grund av pandemin och coronavirusets framfart. Årets upplaga av den klassiska turneringen ställs även den in. Detta efter de prognoser som Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland har gjort för den stundande sommaren.

Ett hårt slag för Häcken.

Men ett minst lika hårt slag mot barn och ungdomar.

LÄS MER: Lämnade Jitex – nu ska Ema Paljevic spela allsvensk fotboll för AIK

För enligt rapporter från Riksidrottsförbundet och Generation Pep har ungas fysiska aktivitet minskat under den pågående pandemin.

Något som Dennis Andersson, långvarig generalsekreterare för just Gothia cup oroas över.

– Till alla fotbollsspelande ungdomar vill jag säga: Orka hänga i! Fortsätt träna, hitta glädjen i leken med bollen och i alla kompisar i laget. Sätt upp mål och drömmar för vad ni gemensamt vill uppnå när det här är över. Till alla ideella ledare i föreningslivet: Kämpa på! Er energi och ert engagemang är ovärderligt för en hel generations välmående. Vi behöver er mer än någonsin, säger han i ett pressmeddelande.

Dennis Anderssons uppmaning till Stefan Löfven

Förutom att komma med en uppmaning till barn och unga så kommer även Dennis Andersson med kritik mot Anders Tegnell och Stefan Löfven där han vill att beslutsfattarna ska se till där han vill att barn och unga ska få börja spela matcher igen.

LÄS MER: Jitex nya ordförande: ”Jag är extremt politiskt inkorrekt”

– Till sist, till våra politiska beslutsfattare: Låt våra barn spela matcher igen. Det kan inte vara tjugo barn utspridda på ett stort fotbollsfält som driver på smittspridningen. Men våra ungdomars ökade stillasittande riskerar att ge oss långsiktiga följder i folkhälsan som inte går att överblicka i dag. Tusentals barn står med snörade skor, redo för en ny fotbollssäsong. Mer träffsäkra restriktioner behövs nu, i dag. Stefan Löfven, rädda våra barns hälsa!, säger Dennis Andersson.