Drömlottning: Lindome får klassiska storlaget i cupen

I första omgången av svenska cupen har Lindome Gif fått något av en drömlottning. Och en favorit i repris. För på andra sidan planen kommer en anrik förening med fem SM-guld i fotboll att stå.

ANNONS

– Det är tur att vi bara har en sån här match på en säsong, sa Lindome Gifs ordförande Martin Jannesson till Mölndals-Posten 20 maj efter seriematchen mot Gais (förlust med 1–3).

Vad han syftade på då var den organisation och planering som krävdes för den i sammanhanget lilla och ideellt arbetande klubben på ett säkert sätt skulle kunna ta emot 1 952 åskådare till en vanlig, och samtidigt väldigt ovanlig, seriematch i ettan södra.

Kan flyttas till Valhalla

Men den matchen visade sig inte bli någon engångsföreteelse eftersom lottningen till svensk cupen blev officiell under onsdagen.

– Nu blir det ju en match till, konstaterar Martin Jannesson med ett skratt.

ANNONS

För i den första omgången av har Lindome nämligen lottats mot seriekonkurrenten Gais. Seriematchen i maj spelades på temporära hemmaarenan Åbyvallen. Men trots att LGIF lottats som hemmalag är det i dagsläget inte klart var matchen kommer spelas. Däremot talar mycket för att den ska spelas 23 juli, samma lördag som Gothia cups finaler avgörs.

– Det kan bli så att Gais hjälper oss med arrangemanget och att matchen spelas på Valhalla. Jag hoppas på ett besked i eftermiddag eller i morgon, säger Martin Jannesson.

Svårt med frivilliga

På Åbyvallen ska konstgräset bytas ut i sommar och den vanliga hemmaborgen Lindevi är inte helt säker för att ta emot större publikmängder. Men det starkaste skälet till en eventuell flytt till Valhalla och Göteborg handlar om möjligheten att få ihop tillräckligt med frivilliga mitt under semestern.

– Det blir inte helt enkelt för oss. Många kommer vara bortresta, det kommer behövas vakter och matchen spelas mitt under Gothiaveckan.

Osäkerheten till trots, Gais får väl ändå ses som något av en drömlottning?

– Ja absolut. Klart att det är kul även om det hamnar lite mitt i. Jag tror väl kanske inte det blir riktigt lika mycket folk den här gången men å andra sidan, killarna kommer garanterat att vara revanschsugna.

LÄS MER:Folkfest på Åbyvallen när Lindome mötte Gais – se bilderna här

LÄS MER:Publiken förstörde stolar på Åbyvallen när Lindome mötte Gais

LÄS MER:Mittfältstjärnan Elin Rubensson är uttagen till sommarens EM-trupp

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS