I mars 2020 föll Mölndal hockey i playoffmötet med Bäcken HC. Nu slipper laget i alla fall se sargen från olycksmatchen. Den hamnar istället hos en företagare i värmlandska Kil.
I mars 2020 föll Mölndal hockey i playoffmötet med Bäcken HC. Nu slipper laget i alla fall se sargen från olycksmatchen. Den hamnar istället hos en företagare i värmlandska Kil. Bild: Petter Ullberg

Företag i Kil köpte sargen från Åby ishall för 181 000 kronor

Först hände ingenting, sen hände ingenting men några timmar innan auktionen skulle ta slut sköt priset i höjden. Sargen från Åby ishall hamnar i värmländska Kil. Kostnad: 181 000 kronor.

ANNONS
|

I tisdags skrev Mölndals-Posten om att sargen i Åby ishall plockats ner och lagts ut på auktion. Det första budet som lades var 100 kronor. Och det låg kvar ganska rätt länge. Men när bara några timmar återstod av auktionen så drog priset i väg rejält.

– Man vet aldrig var det ska landa. Här hände först ingenting och så blev de mer pådrag mot slutet, säger David Kvicklund, kommunikatör på auktionsföretaget Klaravik.

LÄS MER:Sargen från Åby ishall säljs till högstbjudande

Under fredagsförmiddagen fanns flera intressenter till den fem ton tunga sargen. Då hade priset stigit till över 100 000 kronor. Mot slutet var det två som budade över varandra flera gånger tills auktionen stängde klockan 10.56 på slutsumman 181 000 kronor.

ANNONS

– Det är ett företag i Kil som har köpt sargen. Hur den ska användas vet jag inte, säger David Kvicklund.

Kilföretaget blir nu ägare till en 60 gånger 30 meters sarg med bland annat två skydd för spelarbås, sex portar och en elstyrd port för en ismaskin. Den har sålts demonterad och lasthjälp kommer att finnas när sargen hämtas i Mölndal.

LÄS MER:Så godkänner Erik Wallander nya spelare i Åby Dragons

Klaravik auktionerar annars framför allt ut maskiner inom jord- och skogsbruk.

– Det är inte var dag vi har hockeyrinkar. Men för två år sedan köpte förra NHL-proffset Johan Franzén en. Det är jättekul när det kommer in lite udda objekt och det är kul att vi kan hjälpa kommunerna att återbruka, säger David Kvicklund.

ANNONS