Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra året blev det ingen sommarcup. Men i år känns det hoppfullt då restriktionerna har lättat. Bilden är en arkivbild.  Bild: Petter Ullberg
Förra året blev det ingen sommarcup. Men i år känns det hoppfullt då restriktionerna har lättat. Bilden är en arkivbild. Bild: Petter Ullberg

Fässbergs sommarcup planeras för fullt – räknar med lättare restriktioner

Tanken är att Fässbergs sommarcup ska bli av i år. Men för att cupen ska gå att genomföra behöver restriktionerna lätta.
– Det går åt rätt håll, det känns som vi rör oss närmre normaltillståndet, säger Michel Lyrstrand.

Fässbergs IF planerar att genomföra sin årliga sommarcup i augusti. Många barn och ungdomar har längtat efter att äntligen få spela fotboll på riktigt.

– De har gått miste om det sociala som fotbollen innebär, det som är viktigt för gemenskapen har fått lite plats, berättar Michel Lyrstrand, ordförande i Fässbergs IF.

Cupen kommer äga rum den 21–22 augusti och vara för spelare födda 2007–2015. För att cupen ska gå från plan till verklighet behöver dock restriktionerna lätta.

– Just nu är det 212 lag anmälda men alla är medvetna om att cupen kan ställas in, berättar Michel Lyrstrand.

LÄS MER: Nils-Olofs hjärta slår stadigt för fotbollen

”Vi är lyhörda”

Att planera en cup som eventuellt inte blir av tycker Michel Lyrstrand inte är några större problem. Det är först i slutet av juli som de stora förberedelserna drar igång.

– Vi är lyhörda och medvetna om att situationen kan ändras. Samtidigt ser vi att det finns möjligheter och vi vill ju gärna att det ska bli av, säger Lyrstrand.

LÄS MER: Så har det gått för de andra idrotterna under pandemin

Hur läget ser ut i augusti får styra vilka åtgärder som behöver göras. Han menar att det kanske hade kunnat gå att dela av fotbollsplanerna, skapa fler ingångar eller begränsa caféverksamheten. Han är noga med att poängtera att säkerheten är högsta prio.

– Vi kommer inte genomföra en cup som inte är säker, berättar Michel Lyrstrand.

LÄS MER: Ung målgrupp ska lockas till nya hobbies