Fanny Linderoth och Ema Paljevic matchvinnare borta mot Umeå

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för Jitex BK som vann matchen borta mot Umeå i Elitettan i fotboll på lördagen. 1–2 (1–1) slutade matchen. Ema Paljevic stod för Jitex BK:s avgörande mål efter 63 minuter.

ANNONS
|

– Efter en passiv första halvlek, både med och utan boll där vi kommer undan med ett oavgjort resultat trots ett flertal chanser för Umeå. Lyckas vi under andra halvlek ta kontroll på matchbilden där vi också kan avgöra via en vacker frispark. Nyckeln till segern var ett bra högt försvarsspel samt ett bättre passningsspel under andra halvlek, kommenterade Jitex BK:s sportchef Anders Magnusson.

Matchen förblev jämn målmässigt till Umeå tog ledningen i 27:e minuten, genom Olivia Wänglund.

Jitex BK kvitterade till 1–1 strax före paus, genom Fanny Linderoth. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Ema Paljevic träff och avgjorde matchen. Paljevic fullbordade därmed Jitex BK:s vändning.

ANNONS

Umeå har två vinster och tre förluster och 7–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Jitex BK har tre vinster och två förluster och 12–9 i målskillnad. Det här var Jitex BK:s andra uddamålsseger.

Jitex BK ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Umeå är på fjärde plats.

I nästa omgång har Jitex BK Ifö Bromölla borta på Strandängens IP, lördag 9 september 14.00.

ANNONS