Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fanny Linderoths långskott är nominerat till årets mål i Elitettan.  Bild: Rudy Alvarado
Fanny Linderoths långskott är nominerat till årets mål i Elitettan. Bild: Rudy Alvarado

Fanny Linderoths drömskott är nominerat till årets mål

Klockan närmar sig 87 minuter när Fanny Linderoth tar emot bollen på kanten. Det finns två val, skjuta eller spara tid vid hörnflaggan. Hon drar iväg ett skott och en sekund senare har hon gjort karriärens hittills snyggaste mål. Nu nomineras det till Årets mål i Elitettan.

Det finns mål och så finns det mål i fotboll. De kan göras från alla håll och kanter, med olika kroppsdelar och från olika avstånd. Ibland byggs ett drömmål upp genom ett passningsspel som sågar igenom ett försvar och ibland är det ett långskott som överraskar alla på planen – inklusive den som skjuter.

LÄS MER: Ella Smith Ygfeldt sjuk i nästan ett år – var rädd att dö i sömnen

Fanny Linderoth spelar som anfallare i Jitex Mölndal och har stått för flera mål i sin 15 år långa karriär. Vilket som är snyggast finns det inte längre någon tvekan om. När laget spelade borta mot Uppsala i säsongens sista match ledde Jitex matchen med 2-1 när det var tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Jag tänkte att antingen springer jag ner till hörnflaggan och dödar lite tid eftersom det var i slutminuterna eller så skjuter jag. Jag är inte den spelaren som oftast skjuter utifrån för jag brukar hålla mig i boxen men jag fick en bra träff. Så jag blev också chockad, säger Fanny Linderoth.

Flera nominerade

Bollen lämnar marken och flyger i en elegant båge över målvakten och in i bortre burgaveln. Nätet rasslar till och flera spelare springer till Fanny Linderoth för att fira.

– Det är det snyggaste målet jag gjort, helt överlägset, säger Fanny Linderoth och fortsätter:

– Ibland vet jag inte riktigt hur man tänker utan det bara sker automatiskt men det var ingen som pressade mig och det var ändå ett bra läge att skjuta.

LÄS MER: Carin Hjalmarsson om livet efter proffskarriären – nu bor hon vid Hills golfklubb

Utmärkelsen delas ut av Expressen och just nu kan läsare gå in och rösta på vilken spelare som de tycker förtjänar att få Årets mål. Tidningen delar även ut priser i andra kategorier där Jitexspelarna Emma Lind (årets målvakt) och Stinalisa Johansson (årets anfallare och årets genombrott) är nominerade.

– Jag tycker att vi har många bra spelare i laget som har utvecklats hela året. Vi är ett rätt ungt lag och det är många som är där och nosar på att bli nominerade överallt tycker jag, säger Fanny Linderoth.

LÄS MER: Familjen Lönnholm utsedda till Sveriges bästa statister

”Känns väldigt stort”

När utmärkelsen ska delas ut är oklart men Fanny Linderoth tror att det blir inom de närmsta dagarna.

Om du vinner, vad gör du då?

– Det hade varit superkul. Årets mål i Elitettan känns väldigt stort och ärofyllt så jag hade nog blivit väldigt glad och firat lite.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.