Folkfest på Åbyvallen när Lindome mötte Gais – se bilderna här

På fredagen spelade Lindome Gif mot Gais på Åbyvallen – en match som ledde till publikrekord på läktarna. Mölndals-Posten var på plats för att följa folkfesten.

|

Klockan 18 skedde insläppet till stormatchen mellan Lindome Gif och Gais. Redan då var det gott om folk på plats, och vid 19 började matchen.

– Det här är ju århundradets match för Lindome, säger Lindomebon och supportern Peter Benjaminsson.

Att Gaisarna lät högre tog han med en klackspark:

– Jaja, de låter mycket nu. Vi har inte börjat än.

Hans sällskap, Linda Gullberg, höll med.

– Vi visar vår proffsighet på planen, säger hon.

Viktor Bäverholt och hans söner, Sixten och Tage, hade åkt från Kungälv för att se matchen på Åbyvallen. Trots att Viktor är uppvuxen i Lindome är han Gais-supporter sen länge – och det har smittat av sig på barnen.

– Vi var väl födda till Gais-fans, säger Sixten Bäverholt och skrattar.

Det lät en hel del från läktarna under första halvlek – men några mål blev det inte. När det blåstes av för paus var ställningen 0–0 mellan de svartvita i Lindome och de grönsvarta i Gais.

Under pausen passade Mölndalsföretaget Ratsit på att dela ut en stor summa pengar till Lindomeklubben. En check på 150 000 kronor överlämnades till föreningen.

– Det är jättemycket pengar för oss, så vi är väldigt tacksamma, säger Lindome Gif:s ordförande Martin Jannesson

Spännande match

Kompisarna Alva Thörnqvist och Thelma Forsell följde matchen från Lindomeläktaren och tyckte det var spännande.

– Det är kul, och extra kul eftersom jag fyller år imorgon, säger Alva Thörnqvist, som ska fylla åtta år.

Alvas pappa Steve Thörnqvist var också med.

– Det är fantastisk, det är jättekul med den här matchen, säger han.

Hur tror ni att det går?

– Hm, jag tror kanske att vi får två… nej vi får tre och de får två, säger Alva.

Alicia Benjaminsson och Elin Bengtsson hejade också på Lindome. De spelar själva för klubben och brukar gå på de flesta av matcherna.

– Det är lite tråkigt att inget har hänt riktigt, säger Elin Bengtsson.

Det skulle det dock bli ändring på. I andra halvlek kom målen nästan på löpande band. Det började med att Gais satte två mål, i 60:e och 65:e minuten – varpå arrangörerna fick ropa ut att det var förbjudet att tända pyroteknik på läktarna.

Strax därefter kom Lindome tillbaka och satte 1–2, vilket följdes av jubel från hemmafansen. Gais avgjorde dock när laget fick in 1–3-målet, som blev matchens sista.

Nöjda arrangörer

Efter matchen var arrangörerna från Lindome nöjda. Förutom att det tändes lite pyroteknik på Gais sida gick det lugnt till.

– Pyroteknik är inte hela världen, och det gick bra ändå. Det var bara lite efter första målet, säger Martin Jannesson från Lindome Gif.

Nu kan han och resten av arrangörerna pusta ut.

– Det känns skönt. Jag tycker att alla skötte sig bra. Det sa supporterpolisen också, säger han.

Holger Axelsson, som var på plats med sina föräldrar, tyckte det var en spännande match – men var besviken över att Lindome förlorade.