Första segern för Hällesåker efter 1–0 mot Fässberg

Hällesåker har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 4 Göteborg B herr i fotboll, efter nio spelade matcher.

ANNONS
|
Fässbergs IF förlorade mot Hällesåker IF
Fässbergs IF förlorade mot Hällesåker IF

Säsongens första seger kom på bortaplan mot Fässberg, en match som Hällesåker vann med 1–0 (0–0).

– Äntligen stolpe in. Vi har återigen en del gubbar borta men redan vid uppvärmning så märkte man att det var ett helt annat go i laget. Fässberg har många chanser men även vi har chanser. Och idag så hade motståndarna stolpe ut och vi stolpe in. En jävla go seger och förhoppningsvis så vänder det nu, kommenterade Hällesåkers tränare Edmond Shala.

Fässbergs ledare Nichlas Cox tyckte till om matchen:

– Ja det stämmer. Vart skall man börja? Vi kommer in till denna matchen med en go träningsvecka i bagaget och på så sätt väldigt bra förberedda för dagens uppgift. Tycker att vi börjar matchen bra, känns som vi får matchen dit vi vill. Innan första halvlek är slut så har vi bränt två frilägen och en straff. I andra halvleken så ligger Hällesåker väldigt lågt och blir små ytor att spela på vi lunkas in i deras tempo, lågt, vilket gynnar Hällesåker som på så sätt lyckas göra 0-1 på oss på ganska enkelt manér. Vi försöker att trycka på och skapar lite halvchanser men når inte hela vägen idag tyvärr.

ANNONS

Adam Vestin stod för Hällesåkers avgörande mål efter 68 minuter.

Fässberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 6–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hällesåker har en vinst och fyra förluster och 2–17 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Fässberg på tionde plats och Hällesåker sist, på tolfte plats.

Nästa motstånd för Fässberg är Gothenburg W. Lagen möts lördag 8 juni 14.00 på Förbovallen. Hällesåker tar sig an Sandarna hemma onsdag 5 juni 19.10.

ANNONS