Dalen-KFF kommer att få spela division 4 som enkelserie. Här i en träningsmatch mot IFK Fjärås 2020.
Dalen-KFF kommer att få spela division 4 som enkelserie. Här i en träningsmatch mot IFK Fjärås 2020. Bild: Petter Ullberg

Fotbollen senareläggs – Dalen och Balltorp får spela enkelserie

Fotbollen på barn- ungdoms- och amatörnivå väntar alltjämt på att få börja spela matcher. Klart är att division 4 med Dalen-KFF och Balltorps FF kommer spelas som en enkelserie.

ANNONS

Den information som Svenska fotbollförbundet gått ut med är att det endast är elitklubbar i de högsta serierna som får träna och spela matcher.

För Mölndals del gäller det Lindome Gif i division 1 för herrar och Jitex Mölndal BK i elitettan för damer. Lag som spelat seriematcher de senaste veckorna.

Men därutöver tillåts fortfarande inga lag, varken på barn- eller seniornivå, att spela matcher. Träna går dock bra.

– Förra året fick ändå barn- och ungdomslagen spela matcher, även om det inte var några turneringar. Men nu får de inte ens spela träningsmatcher. Man tränar ju för att spela, säger Dalen-KFF:s ordförande Dan Johansson.

LÄS MER:Lindome vände och vann – tvåmålsskytten hyllas

LÄS MER:Tufft för Jitex i andra matchen

För just Dalen och Balltorps FF i division 4 för herrar, liksom för Hällesåkers IF och Solängens BK i division 6, står det nu klart att det precis som i fjol bara blir en enkelserie. Detta på grund av att lagen är så många i de serierna att de hade behövt starta i vecka 19 för att hinna spelas klart.

Men då Folkhälsomyndighetens restriktioner gäller till 16 maj, det vill säga hela vecka 19, är det inte längre aktuellt att spela division 4 och 6 som en dubbelserie. Det meddelar Göteborgs fotbollförbund.

För övriga herr- och damdivisioner är tanken alltjämt att spela dubbelserier med start senast i vecka 21. Barn- och ungdomsfotbollen kommer startas så snart restriktionerna tillåter.

LÄS MER:Fässbergs U11-lag drar in tusentals kronor på pantburkar

ANNONS