Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den franska topphästen Gelati Cut får årets första wild card till Paralympiatravet på Åbytravet 8 maj.  Bild: Annelie Ivarsson Moran
Den franska topphästen Gelati Cut får årets första wild card till Paralympiatravet på Åbytravet 8 maj. Bild: Annelie Ivarsson Moran

Tack för att du läser Mölndals-Posten

Fransk topphäst klar för storloppet på Åby

En fransk topphäst har fått årets första wild card till Paralympiatravet. Namnet är Gelati Cut.

Hästen har tjänat över fyra miljoner kronor och är den första som presenteras till årets Paralympiatrav, tidigare Olympiatravet, som körs på Åbytravet 8 maj. Gelati Cut har en dokumenterad toppform och har just nu två raka segrar på klassiska Vincennesbanan utanför Paris.

– Det är en riktigt topphäst som jag är väldigt glad över att vi kommer se på Åby den 8 maj. Vi har haft en dialog under en längre period med kretsen kring hästen och hästen imponerar mer och mer på mig, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

Paralympiatravets final är det första storloppet under den svenska travsäsongen. Loppet körs över distansen 2 140 meter med autostart och tio hästar kommer till start.

Vinnarna i Paralympiatravets deltävlingar på Jägersro (10 april), Bergsåker (17 april) och Halmstad (24 april) kommer att starta i Paralympiatravets final, likaså segraren i deltävlingen i Örebro (1 maj) samt fjolårsvinnaren Elian Web. Övriga finalplatser kommer att delas ut av Åbytravet och Svensk travsport i samråd.

2020 var Elian Web med Jorma Kontio i sulkyn först över mållinjen. Vinnartiden blev då 1.12,2.