Franska stjärnstoet vann Paralympiatravet – efter raketöppning på Åby

Hon hade ingenting med spetsstriden att göra. Men efter konkurrenternas explosiva 1.06-öppning de första 500 meterna, kunde Délia du Pommereux till slut sätta nosen först i Paralympiatravet på lördagen.
– Tränaren bestämmer, men det skulle vara svårt att säga nej till att vara med i Elitloppet efter den här segern, säger kusken Eric Raffin till ATG Live.

ANNONS
LocationMölndal||

Det högklassiga loppet blev en häftig historia från start till mål över 2140 meter bakom bilen på Åbys fina bana.

Gelati Cut, som tränas i Frankrike, tog initialt hand om ledningen från bricka två när Floris Baldwin startgalopperade.

För franska duon Délia du Pommereux och Eric Raffin blev det en lugnare resa i tredje utvändigt – samtidigt som läckre Who’s Who bombade förbi Gelati Cut efter drygt 650 meter.

Därefter såg Who’s Who och Örjan Kihlström ut som vinnarekipaget, men efter en rejäl massage från Aetos Kronos och Johan Untersteiner i ingången till sista sväng, blev det för tufft.

ANNONS

Just Aetos Kronos ”kuppförsök” hjälpte däremot Délia du Pommereux som kunde avgöra via en bestämd spurt sista 100.

– Aeotos insats var femstjärnig, säger kusken Johan Untersteiner till ATG Live efter tredjeplatsen.

Förhandsfavoriten fick tuff resa

En av förhandsfavoriterna, Ecurie D. med Björn Goop i sulkyn, fick en tuff inledning på loppet och blev hängande när Who’s Who vägrade släppa dödens, vilket tvingade Ecurie D. att backa.

På upploppet stod Very Kronos och Erik Adielsson för en stark spurt i vida spår fram till andraplatsen, vilken kan räcka till en elitloppsinbjudan.

– Det här känns fantastiskt – hästen var magnifik! utbrister Eric Raffin om Délia du Pommereux.

– Jag var på Åby senast för tio år sedan och vann med Rapide Lebel och nu vann jag när jag var tillbaka. Délia var strålande och vann på ett bra sätt, fortsätter han.

Bergh nära en pokaldubbel

Hemmaseger blev det i Drottning Silvias Pokal för fyraåriga ston.

Det genom Robert Bergh och Fifty Cent Piece som flög förbi spetsande favoriten Eagle Eye Sherry efter drygt 500 meter. Det efter en visslande 1.08-öppning.

Nämnde Robert Bergh var sedan nära att även ta hem Konung Gustaf V:s Pokal med Rome Pays Off.

Storfavoriten Önas Prince, 62 procent på V75-spelet, vann loppet men fick en rejäl väckarklocka med 50 meter kvar då Bergh kom flygande via open stretch.

– Jag känner en enorm glädje efter den här segern, men jag visste att Berghs var värsta hotet i ryggen och det måste ha gått väldigt fort sista biten, säger Önas Prince tränare och kusk, Per Nordström.

– Önas Prince är den bästa häst jag någonsin tränat, säger Per Nordström till ATG Live.

ANNONS