Göte Höglund blev 93 år gammal men under sina år byggde han upp FK Herkules.
Göte Höglund blev 93 år gammal men under sina år byggde han upp FK Herkules.

Göte Höglund byggde upp FK Herkules – nu har han gått bort

FK Herkules före detta ordförande Göte Höglund har gått bort. Jan Adolfsson, nuvarande ordförande i klubben, berättar att saknaden är enorm.
– Det är tråkigt att Göte inte kan vara med och bidra med sin erfarenhet, säger han.

ANNONS
LocationMölndal||

Göte Höglund blev 93 år gammal. Under de åren var han väldigt aktiv inom idrotten. Han ställde upp i Vasaloppet hela 40 gånger och utöver det var han en nyckelfigur i orienterings- och skidklubben FK Herkules. Han gick med 1944 och har sedan dess, i över 70 år, bidragit med sin erfarenhet och expertis för att utveckla klubben.

– Han har betytt väldigt mycket. Han var en otrolig idrottssjäl som engagerade sig i Mölndals idrott och ville att det skulle bli så bra som möjligt, säger Jan Adolfsson, ordförande i FK Herkules.

Positiv och driven person

Göte Höglund var aktiv länge i föreningen och enligt Adolfsson beror det på den stora kärleken som Göte hade för idrotten.

ANNONS

– Det är beundransvärt att han var aktiv så länge och sedan ville han ge en meningsfull sysselsättning för barn och unga, säger Jan Adolfsson.

Vidare berättar han att det var Götes ledaregenskaper som gjorde honom unik.

– Han drev väldigt många frågor och engagerade sig i klubbens verksamhet även efter att ha avslutat sin roll som ordförande, säger han.

Saknaden enorm

Göte Höglund arbetade hårt med att ordna tävlingar och lägga banor. Dessutom var klubbhuset en fråga som han brann för, det berättar Jan Adolfsson. Och Götes personlighet hjälpte mycket på vägen.

– Han var en fantastisk människa med mycket humor och skojade med alla. Och så var han inspirerande och pådrivande, säger Jan Adolfsson.

Det Göte Höglund har gjort för klubben betecknar Jan Adolfsson som nästan ovärderligt.

– Det är alltid tråkigt när en gammal eldsjäl och fin person går bort men samtidigt – allting tar slut någon gång, säger Jan Adolfsson.

Klubben mår bra

På sin 90-årsdag hedrades Göte Höglund med en staty från klubben för sitt gedigna arbete och sin bedrift att ha åkt Vasaloppet 40 gånger. Den står utanför klubbhuset.

Den sista tiden var Göte inte lika aktiv på grund av sjukdom. Men hans arbete, engagemang och kärlek för idrotten har lämnat bestående spår i klubben.

– Klubben står väldigt stabil i den verksamheten som vi har med bra ledare och nya människor som har tagit över. Men det är svårt att fylla hans roll. Han har lagt ner mycket tid utöver sitt yrkesliv och har gjort att föreningen lever och mår mycket väl, säger Jan Adolfsson.

LÄS MER:Politikern Sven Olof Olsson från Mölndal är död: ”Han visste vad han ville”

LÄS MER:Liz Blank är död – skapade gruppen Gamla goa Mölndal på Facebook

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS