Gothia Cups lokala platser tog slut på 30 sekunder

30 sekunder. Det var allt som krävdes för Gothia Cup att sälja slut sina lokala platser till turneringen nästa år.
– Ser vi till intresset under den första anmälningsdagen, så är Gothia Cup populärare än någonsin, säger turneringsledare Niclas Freiholtz i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Gothia Cup är världens största fotbollsturnering, så föga förvånande går platserna åt när anmälningsdagen är kommen.

Detta blev de lokala lagen som ville anmäla sig i onsdags varse. För det dröjde inte länge innan platserna var slut.

30 sekunder tog det, närmare bestämt, innan det var fullbokat, det skriver Gothia Cup i ett pressmeddelande. Vidare berättar man att ytterligare 400 lag hade anmält sig och därmed placerats på väntelistan några minuter senare.

– Ser vi till intresset under den första anmälningsdagen, så är Gothia Cup populärare än någonsin, säger turneringsledaren Niclas Freiholtz.

Han berättar att det finns en anledning till att man har begränsat antalet lag som kan anmäla sig till de olika klasserna.

ANNONS

– Vi vill kunna skapa en så internationell turnering som möjligt. Lag från Göteborg vill inte möta andra lag från samma stad och exempelvis tyska, amerikanska eller norska lag vill inte möta lag från sina länder. Samtidigt har vi i grunden en önskan att alla som vill ska kunna deltaga, men vi märker att det blir allt svårare, säger turneringsledaren Niclas Freiholtz.

LÄS MER:Över 1 500 barn sprang Skoljoggen i Mölndal: ”Rörelseglädje för alla”

LÄS MER:Hyresgästföreningens svar om föreslagna hyreshöjningen: ”Väldigt oansvarigt”

ANNONS