Gunnar Arvidsson dog hemma i lägenheten på Jungfruplatsen. Den pensionerade vaktmästaren sörjs av många inom Mölndalsidrotten.
Gunnar Arvidsson dog hemma i lägenheten på Jungfruplatsen. Den pensionerade vaktmästaren sörjs av många inom Mölndalsidrotten. Bild: Thorsten Hellwig

Gunnar Arvidsson död: ”Han var verkligen en populär profil”

Gunnar Arvidsson, en värmländsk vaktmästarprofil i Mölndals idrottshallar och på Åby fritidscentrum, har avlidit i en ålder av 70 år.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Han var verkligen en populär profil som många runt idrotten i Mölndal känner till, säger Daniel Labe som jobbade med Gunnar under hans sista år innan pensionen 2016.

Gunnar Arvidsson var Värmland personifierad och tog så ofta han kunde på sig sin Färjestadsmössa under arbetspassen. Han inledde sin karriär i Mölndals stad som vaktmästare på Aktiviteten 1998. Tio år senare flyttade han knappa kilometern söderut och började då jobba på Åby fritidscentrum. Där hade han ansvar för såväl fotbollsplanerna och omklädningsrummen på Åbyvallen likväl som för isen och alla utrymmen kring ishallen och bandybanan.

– Gunnar var väldigt trevlig och tillmötesgående. Jag skulle säga att han var Värmland för hela Mölndal och jag har bara varma minnen av honom, säger Daniel Labe.

Har du något särskilt minne av Gunnar?

– Ibland kanske han till och med sträckte sig lite för långt för att vara våra kunder till tjänst. Han kunde springa och hämta vatten till någon som tränade och som chef fick jag nästan bromsa honom ibland för att han inte skulle göra alltför mycket på sin arbetstid.

Gunnar Arvidsson bodde i en lägenhet på Jungfruplatsen och han avled stilla i sitt hem. På Facebooksidan Idrott i Mölndal minns många med idrottskoppling värmlänningen som spred sin värme i Aktiviteten, på Åbyvallen och kring Åby isstadion under närmare 20 års tid.

”Underbara Gunnar alltid lika trevlig och hjälpsam”, skriver Mölndals orienteringsstjärna Laila Höglund.

”En härlig person som gärna bjöd på kaffe när man kom till Åby”, skriver tidigare Jitextränaren Stefan Olofsson.

”En ”landsman” med hjärtat på rätt ställe. Aldrig problem för honom att hjälpa och fixa saker när vi tränade och spelade på Åby. Vila i frid”, skriver den förre bandy- och hockeyspelaren Per Nilsson, boende i Hulelyckan sedan länge, men alltjämt värmlänning likt Gunnar Arvidsson.

ANNONS