Herrjuniorerna från Mölndal vann sin klass på Mölndals ungdomscup.
Herrjuniorerna från Mölndal vann sin klass på Mölndals ungdomscup.

Herrjuniorerna gjorde succé på Mölndals ungdomscup

Varje år samlas lag från Sverige, Norge, Danmark och Tjeckien för att spela innebandy i Mölndal. I år gjorde ett av hemmalagen från Mölndals IBF succé – och vann hela cupen.

ANNONS

Mölndals ungsomscup, MUC, arrangerades för första gången 1989. Då liksom nu var det innebandyföreningen Mölndals IBF som höll i trådarna.

I år skedde den stora turneringen på Aktiviteten 21–23 april. 87 lag från olika länder kom för att umgås och tävla mot varandra i innebandy.

Den här gången gick det riktigt bra för ett av lagen från Mölndals IBF. Det handlar om herrjuniorerna som vann finalen mot IBK Göteborg.

– Vår målsättning var att vinna cupen och det lyckades vi med. Särskilt kul för lagets tre 04:or Adam von Grünigen, Herman Kling och Felix Östberg som spelade sin sista MUC. Vi sa innan matchen att vi skulle jobba extra hårt för deras skull, säger tränaren Martin ”Dala” Dahlgren på ungdomscupens hemsida.

ANNONS

På frågan om det är lagets största framgång blir svaret.

– Ja, det är det nog. Vi har spelat en final tidigare som pojklag, men förlorat och vi har vunnit B-finaler i Warbergsspelen och Gothia Cup. Men det här måste vara det största.

LÄS MER:Storföretaget etablerar med träningsanläggning i Goco

LÄS MER:Lista: Här är några av Mölndals mest spännande idrottstalanger

ANNONS