Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beatrice Wallin. Foto: Göran Söderqvist Bild: Göran Söderqvist
Beatrice Wallin. Foto: Göran Söderqvist Bild: Göran Söderqvist

Tack för att du läser Mölndals-Posten

Hills-golfaren är rankad tia i världen

Golfaren Beatrice Wallin ligger tia på världsrankinglistan för amatörer, WAGR. Ett stort steg upp för Hills-golfaren som är i Florida för att gå på college och spela golf.

När Mölndals-Posten ringer via FaceTime är hon mitt i en träning.

– Jag är ute på golfbanan faktiskt och slår lite bollar, säger hon.

– Det är återhämtning från helgens tävling, en collegetävling där jag kom delad fyra och laget kom på tredjeplats. Vi fick hela dagen igår (läs: tisdag) att vila och idag har vi lite ”chillträning”.

LÄS MER: Beatrice Wallin debuterar i största tävlingen

Och nu är du på tiondeplats i världsrankingen för amatörer, hur känns det?

– Jätteroligt! Det har verkligen gått snabbt. Jag menar, i våras då var jag ju på plats 70- någonting, så det rör sig ganska snabbt åt rätt håll. Vilket är väldigt roligt. Det är kul att man får en bra feedback av allt det hårda arbetet man lägger ner.

Vad har du gjort för att komma dit?

– Det har varit mycket träning och sedan har jag spelat ganska bra tävlingar. Jag spelade ju ganska många Nordic League i Sverige under sensommaren, och där spelade jag väldigt bra. Och i de collegetävlingar jag spelat nu så har jag placerat mig topp-10, vilket också hjälper till i rankingen. Det är kul att se att det man jobbar med i sving och teknik och allt i golfspelet går åt rätt håll. Man gör rätt saker.

Hur kunde det gå så fort?

– Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Men rankingsystemet går till så att man tar med ett års tävlingar, vilket betyder att de tävlingar jag gjorde förra året vid den här tiden är kvar. Så då kan det ju gå hursomhelst. Jag vet ju inte hur det kommer se ut nästa vecka, för de uppdaterar ju varje vecka. Det kommer en ny ranking på onsdag, så vi får väl se om jag rör mig någon plats uppåt eller om jag går åt andra hållet.

Vad innebär detta för dig? Öppnar det upp för fler inbjudningar till olika tävlingar?

– Jag vet att om man är topp-5 i augusti så får man gå till andra steget av LPGA-kvalet, om man väljer att göra det, vilket jag har bestämt att jag vill göra till hösten. Så om jag skulle ta mig till topp- 5 och andra steget istället för första steget, så hjälper det lite. Det är tre steg totalt. Det är något man kan sträva efter. Men som sagt, man vet aldrig hur det går med ranking.

Men nu har du varit där i toppen och fått känna på hur det känns?

– Exakt! Så nu är det bara att försöka köra på och spela bra golf, så kanske man kliver något till steg uppåt.

Hur ser tävlingarna ut i USA nu?

– Det är mer eller mindre som vanligt. Det är full rulle nu. Nästa vecka igen så blir det EN amatörtävling som är en av de bättre och som man måste få en inbjudan till för att få spela. Det är ganska stort att få vara med där, och det är tack vare rankingen. Det är mycket som öppnas om man har en bra ranking. Och om spelar bra golf så kart.

Frida Ekborg

[email protected]